Antena 3 CNN Travel Trendul momentului: vacanța de Paști în Bali, Indonezia

Trendul momentului: vacanța de Paști în Bali, Indonezia

Românii caută noi provocări și vacanțe de lux. Trendul momentului este vacanța de Paști în Bali, un produs perfect pentru cei care sunt în căutarea destinațiilor exotice, în 2023.

Trendul momentului: vacanța de Paști în Bali, Indonezia
de Diana Scarlat    |    23 Mar 2023   •   16:59

Indonezia este locul perfect pentru vacanțe la 5 stele. Nu este ieftin, ci se adresează celor dispuși să plătească circa 2.000 de euro pentru 10 zile de relaxare și de aventură, între resorturi de lux și natura sălbatică. Este o alternativă pentru cei care nu vor să petreacă sărbătorile de Paști acasă sau în locuri tradiționale. Vor întâlni altă cultură, cu alte tradiții și noi provocări. Insula Bali este faimoasă pentru plajele sale care contrastează perfect cu luxuriantele păduri tropicale, dar și pentru cultura acestei părți a lumii. „Insula celor 1000 de temple”, așa cum mai este denumită, are de fapt peste 20.000 de temple şi altare, peșteri sacre și sculpturi de lemn.

Cele mai importante obiective turistice sunt Satul Jatiluwih, Templul Pura Taman Ayun, Templul Tanah Lot Situl Kertagosa, Templul Pura Kehen, Satul Penglipuran, Situl arheologic Goa Gajah, Templul Batuan și Satul Celuk, pentru importanța lor arhitecturală și culturală. Dar și natura are foarte mult de oferit, printre cele mai frecventate locuri fiind câmpurile de orez, Pădurea Alas Kedaton, panorama oferită de vulcanul activ al muntelui Batur, priveliştea Lacului Bakur, Insula Lembongan, Râul Ayung și jungla Taro. Pentru cele mai interesante tradiţii şi evenimente se recomandă vizite în Satul Mas - centrul artizanatului din lemn. Iar pentru turism de aventură și distracţie ar fi perfecte o croazieră spre Insula Lembongan, rafting pe Râul Ayung și o plimbare cu elefanții în jungla Taro.

Una dintre ofertele pentru vacanța de Paști în Bali este a agenției Dal Travel, pentru perioada 10-19 aprilie 2023, prețul pornind de la 1.980 de euro de persoană, în cameră dublă, iar cei care vor să stea singuri mai plătesc un supliment de 230 de euro. Oferta este valabilă pentru grupuri de 20 de persoane, iar pentru un grup mai mic se va plăti suplimentar. Cazarea se face la hoteluri de 4 și 5 stele, cu mic dejun inclus. Pachetul turistic include transportul cu avionul Bucureşti – Amsterdam – Denpasar şi retur, cu compania KLM, cu taxele de aeroport incluse, transferuri și transport intern pe toată durata circuitului, 3 nopţi de cazare la Ubud (hotel de 4 stele) și 4 nopţi de cazare la Kuta (hotel de 5 stele), cu 7 mese de mic dejun și 3 mese de prânz incluse.

Sunt incluse și excursii, pentru turul Mengwi, care include vizitarea templelor Pura Taman Ayun, Tanah Lot, turul Kintamani, care include vizitarea sitului Kertagosa și a templului Pura Kehen, vizite la situl arheologic Goa Gajah și Templul Batuan, cu ghizi locali și conducător român de grup. Pe lângă acestea se pot cumpăra și excursii opționale, precum o croazieră spre Insula Lembongan (cca. 140 euro/pers), rafting pe Râul Ayung (cca. 70 euro/pers), safari cu elefanți în jungla Taro (cca. 120 euro/pers).

O altă ofertă, de la agenția DerTour, pornește de la 1.455 de euro de persoană, pentru aceeași perioadă, cu zbor de la București și cazarea la hotelul Legian Beach, de 4 stele, cu mic dejun inclus, dar fără circuitul turistic inclus. Aceste pachete turistice se adresează în special celor care vor o vacanță în cuplu, fără a depinde de un grup și de excursiile organizate în cadrul unui program prestabilit.

În afară de perioada sărbătorilor de Paști, se poate merge într-o astfel de vacanță și în perioada de toamnă, când prețurile sunt mai scăzute. Pentru luna septembrie, de exemplu, un pachet turistic în Bali, cu 7 nopți de cazare cu mic dejun inclus, la un hotel de 4 stele, costă 1.275 de euro de persoană, la agenția Christian Tour, iar la agenția Karpaten, în aceeași perioadă, la hotel de 3 stele, prețul este sub 1.000 de euro de persoană, pentru 7 nopți de cazare, cu mic dejun inclus.

×
Subiecte în articol: Bali indonezia
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close