Antena 3 CNN Travel Vacanțe ieftine în Dubai, din luna ianuarie: "Revelionul ospătarilor", cu același fast, dar mult mai ieftin

Vacanțe ieftine în Dubai, din luna ianuarie: "Revelionul ospătarilor", cu același fast, dar mult mai ieftin

Românii care sunt în căutarea unei destinații de vacanță cu mari reduceri de prețuri după Revelion au oferte foarte bune pentru Dubai. Startul cumpărăturilor deja a fost dat, după ce agențiile de turism au lansat noile oferte.

Vacanțe ieftine în Dubai, din luna ianuarie: "Revelionul ospătarilor", cu același fast, dar mult mai ieftin
Sursa foto: HEPTA / DPA Images / Sonja Harter
de Diana Scarlat    |    13 Dec 2022   •   15:19

Pachetele de vacanță în Dubai pornesc, pentru ianuarie 2023, de la 738 de euro de persoană la un hotel de trei stele și de la 2.314 euro de persoană la un hotel de cinci stele. Cele mai căutate hoteluri sunt Park Hyatt Dubai, Five Palm Jumeirah Dubai, The Dubai Edition, Emerald Palace Kempinsky Dubai, Rixos Premium Dubai, unele fiind căutate pentru că au plajă proprie, altele pentru că sunt amplasate în zpnele cele mai populare. Pachetul include zbor dus-întors și taxe de aeroport, transferuri aeroport-hotel-aeroport, cazarea și masa alese de turist, la care se poate adăuga asistență turistică în limba română.

„În inauarie poți face „revelionul tău” la oricare hotel din oferta Paralela 45, pe care s-o ceri prin agenție la hotel. Cel puțin cele de cinci stele pot orgniza petreceri tematice la cerere, cine romantice sau petreceri private. La o vacanță de o săptămână se pot adăuga activități și excursii opționale. Dubaiul este o sursă inepuizabilă de relaxare și distracție”, explică reprezentanții agenției Paralela 45.

Cele mai căutate „locuri instagramabile”

În Dubai, totul este în categoria „cel mai mare din lume”. Burj Khalifa este cea mai înaltă clădire din lume, cu o înălțimea de 828 de metri, din care se poate admira priveliștea, de la etajul 124. Vizitatorii se pot opri aici să bea o cafea, să mănânce sau pur și simplu să lenevească în voie, la înălțime, în lounge, de unde se pot pune cele mai bune imagini pe rețelele de socializare.

Și „The View” de la „The Palm”, locul amplasat la o înălțime de 240 de metri, oferă priveliști panoramice la 360 de grade ale Palm Jumeirah, ale orizonturilor Dubaiului. Este la etajul 52 din The Palm Tower. Alte fotografii superbe se pot face din „Ain Dubai”, roata de observare de la înălțimea de 250 de metri, considerată cea mai înaltă din lume.

Palm Jumeiraj este una dintre cele mai mari insule artificiale din lume, unde turiștii se pot caza la unul dintre hotelurile de lux, cele mai multe fiind de cinci stele. Canalul Dubai Creek nu trebuie ratat, pentru o plimbare cu barca. Este un loc important și pentru istoria Dubaiului. La fel este și Cartierul istoric Al Fahidi, unul dintre cele mai vechi din oraș. Aici poate fi admirat „la pas” Dubaiul vechi, o lume care încă mai coexistă cu realitatea contemporană. 

Pentru amatorii de cumpărături, Dubai Mall este cel mai mare spațiu cu magazine din lume, dar și centru de divertisment și agrement. Sunt peste 1.200 de magazine și zone de agrement amplasate pe o suprafață de un milion de metri pătrați.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Safari, plimbări cu atv-ul, sandboarding și alte aventuri

Amatorii de turism de aventură au oferte spceiale în deșert. Aici se poate face safari și sunt multe posibilități de plimbări cu ATV-ul pe dunele de nisip, dar și noua distracție a celor care ajung în Dubai iarna, sfidând zăpada de acasă: sandboarding – varianta fierbinte (la propriu) a snowboardingului.

Cei care vor să experimenteze săriturile cu parașuta pot merge la Skydive Dubai. Se poate practica săritura în doi, de la 4.000 de metri înălțime. Amatorii de scufundări au la dispoziție Deep Dive Dubai, cea mai adâncă piscină. Are 60 de metri adâncime și este înscrisă în cartea Recordurilor drept cea mai adâncă piscină pentru scufundări. Sporturi nautice se pot face pe  Plaja Kite.

×
Subiecte în articol: vacanta Dubai
Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close