Antena 3 CNN Ziua Națională Complexul educaţional Laude-Reut, punte între România şi Israel | Antena 3 sărbătoreşte ziua naţională a statului Israel

Complexul educaţional Laude-Reut, punte între România şi Israel | Antena 3 sărbătoreşte ziua naţională a statului Israel

Suntem la una dintre cele mai prestigioase școli din Capitală: Complexul educațional Laude-Reut. Gândită încă de la început ca un centru al educației multiculturale, școala din vechiul cartier evreiesc din inima Bucureștiului este, de peste 25 de ani, o punte între România și Israel. Și un loc al performanței.

Complexul educaţional Laude-Reut, punte între România şi Israel | Antena 3 sărbătoreşte ziua naţională a statului Israel
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Mai 2022   •   15:18

"Viitorul. Aici este viitorul. Aici pregătim viitorul. Eu am propus din start ca la noi, copiii să nu înveţe numai matematică, română, ci să înveţe să fie pregătiţi pentru viaţă", a declarat Tova Ben Nun-Cherbis, preşedinta Complexului Educaţional Laude-Reut.

Elevii studiază după programa oficială din România, dar școala le oferă libertatea să descopere ce le place cu adevărat. Sunt inițiați încă din primii ani în business, media, comunicare și diplomație. Participă la proiecte și concursuri internaționale și mulți fac performanță în domeniul științelor exacte.

Elevii sunt pregătiți de profesorii școlii, de profesori de la universități din țară, de ambasadori, de colaboratori din diverse domenii și chiar de foști absolvenți ai școlii care se întorc să îi antreneze pe colegii lor mai mici.

"Complexul educaţional Laude-Reut era un vis al ambasadorului Statelor Unite la Viena, ambasadorul Ronald S. Lauder", a explicat Tova Ben Nun-Cherbis, preşedinta Complexului Educaţional Laude-Reut.

Totul a pornit de la ideea unor școli și grădinițe la care copiii din țările din est să aibă acces la educație de calitate. În România, școala Laude-Reut a apărut în 1997.

A fost înființată mai întâi grădinița, iar pe măsură ce creșteau copiii din prima promoție, a fost nevoie de școală primară, de gimnaziu și apoi de liceu. Astăzi, peste 560 de elevi învață într-o școală modernă, în care sunt încurajate mereu efortul, ideile și creativitatea.

"De la grupa mică până la clasa a XII-a, suntem deschişi la orice propunere şi idee care este bună pentru copii. Când plantezi ceva bine şi continui să cultivi, iese ceva frumos", a precizat Tova Ben Nun-Cherbis.

×
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close