Antena 3 CNN Actualitate Examen de rezidenţiat pentru tinerii medici din România

Examen de rezidenţiat pentru tinerii medici din România

Examen de rezidenţiat pentru tinerii medici din România
Sursa foto: Foto: INTACT Images
20 Noi 2011   •   19:45

Migraţia medicilor a schimbat examenul de rezidenţiat! Pentru prima dată examenul s-a organizat, descentralizat, în şase centre universitare din ţară. În plus au fost scoase mai multe locuri la concurs, mai ales în domeniile în care specialiştii lipsesc. Deşi a fost bătaie pe unele specializări, pe altele, posturile au rămas nerevendicate.

La ora 08:30, peste 5.000 de absolvenţi ai facultăţii de medicină au intrat la examenul de rezidenţiat. În premieră, proba s-a dat în şase centre universitare. La Bucureşti s-au înscris cei mai mulţi candidaţi 1.173 pe 774 de locuri, în timp ce la Târgu Mureş s-au luptat 508 tineri pe 411 locuri.

Viitorii medici s-au chinuit mai bine de patru ore să rezolve testul grilă format din 200 de întrebări. Pe unele specializări, însă, posturile nici măcar nu au fost ocupate.

Un medic rezident în anul 1 primeşte 900 de lei, iar la finalul rezidenţiatului de abia dacă ajunge la un salariu de 1.800 de lei. Mai sunt şi români care vor să rămână în ţară.

Şi la Iaşi examenul de rezidenţiat a decurs fără probleme, mai ales că au fost scoase la concurs mai multe posturi ca anul trecut. Candidaţii au ieşit fericiţi. Le-a purtat noroc o pisică neagră.

Absovenţii care au optat la examen pentru un post vor avea la finalul rezidenţiatului un loc de muncă asigurat. Cei care s-au luptat doar pentru un loc vor fi liberi de contract la finalul rezidenţiatului. Candidaţii nemulţumiţi pot face contestaţie în următoarele 24 de ore, iar rezultatele finale se vor afişa săptămâna viitoare.

 


×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a desființat cabinetul de război
x close