Antena 3 CNN Politică PDL, acuzat de îngreunarea discuţiilor asupra abuzurilor împotriva presei

PDL, acuzat de îngreunarea discuţiilor asupra abuzurilor împotriva presei

PDL, acuzat de îngreunarea discuţiilor asupra abuzurilor împotriva presei
Sursa foto: Foto: Intact Images
28 Noi 2011   •   18:00

Reprezentanţii PSD-ului acuză PDL-ul de acţiuni menite sa împiedice prin orice mijloace discuţiile asupra abuzurile împotriva presei din România. Mai mult, doi europarlamentari democrat-liberali sunt acuzaţi că au împiedicat discutarea unor petiţii ale jurnaliştilor cu ocazia recentei vizite în România a reprezentanţilor Comisiei pentru Petiţii a Parlamentului European, anunţă Agerpres.
   
În cursul zilei de luni, PSD-ul a dat publicitaţii un comunicat în care este prezentată vizita oficială de documentare a Comisiei pentru Petiţii a Parlamentului European (PETI). Reprezentanţii acesteia s-au întâlnit cu mai mulţi petiţionari români, cu autorităţile de resort de la Bucureşti şi cu autorităţile locale din Constanţa, încercând să adune informaţii legate de cele mai importante petiţii depuse de cetăţenii români şi de a discuta la faţa locului cu oficialităţile române.

Totuşi, din cauza demersurilor europarlamentarilor PDL, de pe agenda oficiala au lipsit mai multe întâlniri în cadrul cărora ar fi fost atins subiectul libertaţii presei, fiind menţionate petiţiile împotriva includerii în Strategia Naţională de Apărare a presei ca vulnerabilitate a statului român, petiţii înaintate de către Confederaţia Sindicatelor Democratice din România şi Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind, precum şi de către un grup de jurnalişti din cadrul postului Antena 3.
   
"Presiunile pe care cei doi eurodeputaţi PDL, eurodeputata Elena Băsescu şi eurodeputatul Cristian Preda le-au exercitat, pentru a scoate de pe agendă subiectul libertăţii presei, sunt demne de o cauză mai nobilă. În condiţiile în care s-a acceptat o întâlnire pe un subiect declarat închis în Comisia pentru Petiţii, cel al adopţiilor internaţionale, o întâlnire chiar şi informală pe un subiect legitim şi foarte important cum este cel al respectării libertăţii presei, nu avea cum să nu aibă loc. Dacă PDL ar fi investit aceeaşi energie cu care s-a opus vizitei Comisiei PETI în România, în ansamblul său, nu doar a discuţiilor pe libertatea presei, dacă şi-ar fi trimis reprezentanţii pe întreaga durată a vizitei şi nu doar pentru discuţiile privind Roşia Montană, ar fi demonstrat măcar un interes mimat pentru drepturile cetăţenilor din ţara mea", afirmă Boştinaru în comunicat.
   
Potrivit sursei citate, a avut loc o şedinţă informală cu membrii Comisiei PETI în cadrul căreia reprezentanţi ai Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind, CSDR, ai Agenţiei de Monitorizare a Presei şi jurnalişti au prezentat exemple de presiuni exercitate de către unele instituţii ale statului împotriva libertăţii de exprimare. Opiniile exprimate de jurnalişti vor fi integrate în raportul vizitei Comisiei PETI în România şi vor fi înaintate vicepreşedintelui Comisiei Europene responsabil pentru Agenda Digitală.

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close