Antena 3 CNN Actualitate Anchetă penală la Craiova, după moartea a doi copii instituţionalizaţi. Directorul DGASPC Dolj face apel la calm

Anchetă penală la Craiova, după moartea a doi copii instituţionalizaţi. Directorul DGASPC Dolj face apel la calm

Anchetă penală la Craiova, după moartea a doi copii instituţionalizaţi. Directorul DGASPC Dolj face apel la calm
07 Dec 2015   •   14:17
UPDTAE: Directorul DGASPC Dolj, Florin Stancu, a făcut apel la calm, într-o conferință de presă, arătând că echipa sa face tot posibilul ca astfel de tragedii să nu se repete.

Florin Stancu a declarat că s-au luat măsuri suplimentare de securizare a copiilor din acest sistem, arătând că s-a dublat personalul din casele de tip familial. Totodată, el a anunțat că tinerii care i-au cunoscut pe cei doi sunt consiliați și evaluați de specialiști.

Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Dolj a demarat o anchetă internă, iar la nivelul instituției s-a constituit o celulă de criză după ce o fată de 13 ani și un băiat de 19 ani, ambii aflați în case de tip familial ale instituției, s-au sinucis în ultimele zile, situație catalogată drept una fără precedent în activitatea instituției.

UPDATE:
Autorităţile au deschis o anchetă penală în cazul celor doi tineri care şi-au pus capăt zilelor într-un centru de plasament din Craiova. Ieri dimineaţă, un băiat de 19 ani s-a sinucis. Adolescentul era coleg şi prieten cu fata de 14 ani care s-a sinucis vineri în acelaşi centru de plasament. Deşi tânărul a dat semne că s-ar putea sinucide nimeni nu a intervenit.

"A fost ucisă de sistem!". Ce a scris în biletul de adio fata luată forța din casa asistentei maternale

Prevenirea suicidului este foarte importantă în cazul adolescenţilor, consideră preşedintele Alianţei Române de Prevenţie a Suicidului. Tocmai din acest motiv, educatorii şi asistenţii maternali trebuie acum să îi evalueze şi să îi supravegheze pe toţi tinerii care au făcut parte din grupul celor doi care şi-au pus capăt zilelor.

Vineri, o fată de 13 ani s-a sinucis pentru că nu a fost lăsată să se întoarcă în familia care a crescut-o de când avea 7 luni. Copila a fost luată de la asistenta maternală care o îngrijea, pe motiv că femeia s-ar fi îmbolnăvit.

Cazul adolescentei scoate la iveală o realitate cruntă a ţării noastre: sărăcia şi excluziunea socială a copiilor.



×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close