Antena 3 CNN Actualitate Florin Cîţu: Proiectul testării medicilor pe banii lor ajunge în Parlament

Florin Cîţu: Proiectul testării medicilor pe banii lor ajunge în Parlament

Premierul demis Florin Cîţu a anunţat că Guvernul interimar trimite la Parlament proiectul de lege prin care angajaţii din sănătate care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19 şi care nu au trecut prin boală vor fi nevoiţi să se testeze pe banii lor.

Florin Cîţu: Proiectul testării medicilor pe banii lor ajunge în Parlament
Sursa foto: Agerpres
de Alexandra Dima    |    14 Oct 2021   •   12:31

„Alături de patru membri ai guvernului, Kelemen Hunor, Cseke Attila și Lucian Bode, am semnat un proiect de lege pe care îl vom depune în Parlament Pe scurt, angajații care nu sunt vacinați și nu au trecut prin boală din sistemul de sănătate public și privat vor trebui să se testeze pe banii lor”, a anunțat premierul demis Florin Cîțu.

Premierul a mai precizat că în aceeași situație se află și angajații IGSU și IGAv, la propunerea ministrului de Interne, Lucian Bode.

„Dacă nu am fi avut moțiunea de cenzură săptămâna trecută am fi avut acest proiect de lege aprobat în ședința de guvern și apoi transmis Parlametului în procedură de urgență”, a conchis Cîțu.

Impunerea certificatului verde pentru orice activitate din România

Premierul a dat asigurări că încă nu se gândeşte la carantinare, ca principală măsură de combatere a crizei sanitare prin care trece România odată cu valul patru al pandemiei. 

"Nu vorbim de carantinare, dar ne uităm la măsuri care să împiedice răspândirea virusului. Una ar fi impunerea certificatului verde pentru orice activitate din România. Cred că, dacă vrem să avem economia deschisă, e o măsură care ar ajuta foarte mult. Nu am discutat de reducerea orelor de activitate în weekend pentru diverse sectoare", a mai declarat Florin Cîţu. 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu testare medici
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close