Antena 3 CNN Actualitate Codul portocaliu de ninsoare şi viscol face ravagii. Este haos în trafic. Mai multe drumuri au fost închise

Codul portocaliu de ninsoare şi viscol face ravagii. Este haos în trafic. Mai multe drumuri au fost închise

Codul portocaliu de ninsoare şi viscol face ravagii. Este haos în trafic. Mai multe drumuri au fost închise
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    18 Ian 2018   •   08:21

Codul portocaliu de ninsoare şi viscol face ravagii în România.

Este haos în trafic pe Valea Prahovei, unde peste 130 de tiruri şi camioane sunt oprite.

Se circulă doar pe un fir între staţiile staţiile Timişu de Sus şi Dârste, din judeţul Braşov, în condiţii de vreme nefavorabilă.

Comandament de iarnă la Ministerul de Interne. Fifor: Nu există blocaje semnificative

Au fost impuse deja restricţii de circulaţie în mai multe zone.

Cea mai mare parte a Moldovei este sub Cod Portocaliu până după-amiază. A nins toată noaptea, iar zăpada este viscolită de vânt.

În Vaslui, două drumuri judeţene au fost închise, iar autorităţile încearcă să scoată din zăpadă două maşini care au rămas blocate.

Şi în Harghita un drum a fost închis din cauza copacilor căzuţi pe asfalt.

Viscol, ninsori și blocaje în jumătate din țară. Raed Arafat: Sunt echipe de intervenție pe teren

Circulaţia rutieră se desfăşoară îngreunat, joi, din cauza ninsorii pe Autostrada 2 Bucureşti – Constanţa. Între kilometrii 144 şi 212 pe suprafaţa carosabilă s-a depus un strat subţire de zăpadă, ninge viscolit, iar vizibilitatea este redusă, potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române.

VEZI AICI SITUAȚIA DRUMURILOR

Cursuri suspendate în şcolile şi grădiniţele din Sinaia, din cauza zăpezii

Până joi, la ora 20:00, va fi în vigoare un Cod portocaliu de vremea rea în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbura, unde viteza vântului la rafală va depăşi 80 - 90 km/h, iar pe creste se vor atinge 120 - 140 km/h, viscolind ninsoarea şi troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.



Judeţele vizate de această avertizare sunt: Iaşi, Vaslui, Galaţi, Vaslui, Iaşi, Vrancea, Bacău, Neamţ, Tulcea, Buzău, Covasna, Braşov, Prahova, Argeş, Sibiu, Vâlcea, Alba, Hunedoara, Gorj şi Caraş-Severin.

Ninsorile abundente fac probleme. Mii de oameni din toată țara au rămas fără curent electric

De asemenea, până la ora 17:00, în judeţele Iaşi, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Tulcea şi în zona joasă a judeţelor Neamţ şi Bacău vor fi intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 75 - 85 km/h şi temporar va ninge viscolit.

Pe de altă parte, până joi, la ora 22:00, este în vigoare un Cod galben de vreme rea în judeţele: Constanţa, Brăila, Botoşani, Suceava, Neamţ, Bacău, Bistriţa Năsăud, Harghita, Mureş, Braşov, Sibiu, Alba, Cluj, Hunedoara, Argeş, Vâlcea, Gorj şi Caraş-Severin. Astfel, în zona de munte va ninge însemnat cantitativ şi se va depune strat consistent de zăpada. În după-amiaza zilei de miercuri (17 ianuarie) şi în prima parte a nopţii de miercuri spre joi (17/18 ianuarie), în Transilvania vor fi la început precipitaţii mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare.

În a doua parte a nopţii de miercuri spre joi (17/18 ianuarie) şi în cursul zilei de joi (18 ianuarie) în Moldova, Dobrogea, nordul Olteniei şi pe arii restrânse în nordul Munteniei vor predomina ninsorile. Cantităţile de apă vor depăşi local 15 - 20 l/mp şi izolat 30 - 35 l/mp, iar vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a ţării, dar cu precădere în sud, centru, est şi la munte, unde vor fi rafale de 50 - 70 km/h, iar local în Moldova, în Dobrogea şi pe crestele montane înalte, 70 - 80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

În sudul, sud-estul şi centrul ţării, pe arii restrânse, vor mai fi depuneri de polei.

 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close