Antena 3 CNN Actualitate Dezvăluiri bombă despre legătura lui Dragnea cu Brazilia, exclusiv la Antena 3

Dezvăluiri bombă despre legătura lui Dragnea cu Brazilia, exclusiv la Antena 3

Dezvăluiri bombă despre legătura lui Dragnea cu Brazilia, exclusiv la Antena 3
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    12 Iul 2017   •   10:21

Dezvăluiri ale jurnalistului brazilian care anchetează legăturile lui Liviu Dragnea cu Brazilia. Acesta a declarat marți, în exclusivitate la emisiunea Sinteza Zilei, că şeful PSD ar deţine afaceri prin intermediari, iar Ministerul Public din Brazilia a început deja o anchetă pentru a afla de unde provin banii din care au fost cumpărate proprietăţile de pe o plajă renumită din ţara sud-americană. 

Ce face Liviu Dragnea este să se folosească de toata infrastructura, de românii și brazilienii care sunt aici adminstrându-i afacerile. Mai exact, asta înseamnă spălare de bani. Spălarea de bani este când o persoană are proprietățile pe numele unor interpuși”, a spus Lumi Zunica, jurnalist Record TV.

De altfel, afacerile din Brazilia de pe urma cărora ar fi beneficiat președintele PSD au intrat în vizorul procurorilor din țara sud-americană. Aceștia suspectează o posibilă spălare de bani, dar și alte infracțiuni în cazul investițiilor făcute pe numele prietenilor politicianului.

Nimeni nu a mers în România deocamdată. Dar aici în Brazilia, în statul unde se află proprietățile pe plaja din Cumbucu este o investigație a Ministerului Public federal. Ministerul Public investighează de unde provin banii din care au fost cumpărate proprietățile din Brazilia. (...) 

Știu doar că în Brazilia este o investigație oficială și că Liviu Dragnea a trimis o plângere Ambasadei României în Brazilia împotriva jurnaliștilor care am făcut această investigație”, mai susține Lumi Zunica, jurnalist Record TV.

De legăturile lui Liviu Dragnea cu Brazilia s-au interesat și procurorii români.

Știm că Parchetul din România a cerut informații de la Parchetul din Brazilia. Nu știm dacă a venit cineva în Brazilia pentru asta sau au fost cerute informațiile prin ambasadă sau prin intermediul unui acord internațional de colaborare”, a precizat jurnalistul Lumi Zunica.

După investigaţia publicată de site-ul Rise Project, DNA a extins ancheta în dosarul Brazilia și a confirmat că are în lucru un dosar penal in rem sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei

Pe 7 iulie, DNA a confirmat că are în lucru un dosar penal, in rem, sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei, în legătură cu o parte dintre dezvăluirile RISE Project, în cadrul anchetei fiind solicitate relaţii de la autorităţi din Brazilia

În replică, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, neagă orice implicare în afacerile despre care vorbesc Rise Project și jurnaliștii brazilieni, susţinând că "totul pleacă de la omul de afaceri George Soros".

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close