Antena 3 CNN Actualitate Furtună în București! Anunț de ultimă oră de la meteorologi!

Furtună în București! Anunț de ultimă oră de la meteorologi!

Furtună în București! Anunț de ultimă oră de la meteorologi!
Sursa foto: Foto: pixabay.com
02 Iul 2017   •   21:06

A început furtuna în București, duminică seara, după ce meteorologii anunțau Cod portocaliu de furtuni, averse valabile în nouă județe din țară și în zonele de munte ale altor șase.

Judeţele Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Dolj, Olt, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman şi zona de munte a judeţelor Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna şi Buzău se află sub cod portocaliu de instabilitate atmosferică, începând de duminică, de la ora 20:00 până luni la ora 23:00, anunță ANM.

În aceste zone, sunt anunţate averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină.

În cursul nopții de duminică spre luni (2/3 iulie) și pe parcursul zilei de luni, în județele Gorj, Vâlcea, Mehedinți, Dolj, Olt, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Teleorman și zona de munte a județelor Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Covasna și Buzău instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată și se va manifesta prin averse torențiale,  frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantități de apă de 50...70 l/mp și pe arii restrânse 80...90 l/mp.

De asemenea, meteorologii au anunțat cod galben în sudul Banatului, jumătatea estică a Munteniei, în cea mai mare parte a Moldovei și local în Transilvania temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se vor înregistra, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantităţi de apă în general între 25 și 50 l/mp.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close