Antena 3 CNN Actualitate Justiție Fostul şef al CCR, Augustin Zegrean: Trecerea Inspecţiei Judiciare la Ministerul Justiţiei nu e în regulă

Fostul şef al CCR, Augustin Zegrean: Trecerea Inspecţiei Judiciare la Ministerul Justiţiei nu e în regulă

Fostul şef al CCR, Augustin Zegrean: Trecerea Inspecţiei Judiciare la Ministerul Justiţiei nu e în regulă
de M.Z.    |    23 Aug 2017   •   18:35

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale a României (CCR), Augustin Zegrean, nu vede cu ochi buni propunerea din noul pachet de legi ale Justiţiei potrivit căreia Inspecţia Judiciară va trece de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) la Ministerul Justiţiei, declarând că o instituţie politică nu poate să îi verifice pe judecători.

"Asta nu e în regulă, pentru că Inspecţia nu verifică numai pe procurori, îi verifică şi pe judecători şi chiar nu sunt în subordinea Ministerului Justiţiei. Deci nu poate o instituţie politică să îi verifice pe judecători", a declarat fostul preşedinte al CCR, Augustin Zegrean, potrivit gandul.info.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a prezentat, miercuri, proiectul de modificare a Legilor justiţiei, fiind vizate actele normative 303, 304 şi 317 din 2014. Printre propunerile de modificare se numără şi trecerea Inspecţiei Judiciare de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) la Ministerul Justiţiei.

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat într-un comunicat de presă măsurile propuse de Ministerul Justiţiei.

Citiți și:

Președintele României, eliminat din procedura de numire a șefilor DNA, DIICOT și a Procurorului General - propunere Ministerul Justiției

Inspecţia Judiciară trece la Ministerul Justiţiei. Reacția inspectorilor la anunțul ministrului Tudorel Toader

×
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close