Antena 3 CNN Actualitate Oamenii de afaceri, despre creşterea salariului minim: Va genera o escaladă a tuturor salariilor

Oamenii de afaceri, despre creşterea salariului minim: Va genera o escaladă a tuturor salariilor

Oamenii de afaceri, despre creşterea salariului minim: Va genera o escaladă a tuturor salariilor
29 Dec 2015   •   13:51

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România susţine majorarea salariului minim pe economie din mai 2016, a declarat la RFI secretarul general al AOAR, Cristian Pârvan.

Reprezentantul AOAR precizează că ideea amânării creşterii salariului minim le-a aparţinut oamenilor de afaceri.

"Este o propunere pe care am făcut-o chiar şi personal în discuţiile numeroase care au avut loc pe această temă. Noi propusesem 1 iulie, Guvernul alege 1 mai, în ideea că de la 1 ianuarie intră foarte multe măsuri fiscale în funcţiune şi că era de dorit faţă de incertitudinile multe dintre ele din afara României, care pot afecta însă economia României, să vedem cum arată semestrul unu şi după aceea să putem trece la o creştere administrativă a salariului minim, pentru că problema principală a patronatelor este legată de diferenţele de dezvoltare economică şi implicit de salarizare care există între diversele regiuni ale ţării şi aceste lucruri sunt deja menţionate în rapoarte oficiale. A doua (problemă): diferenţele de salarizare datorită competenţei şi productivităţii realizate între anumite domenii, ceea ce iarăşi este un lucru absolut cunoscut şi nu mai trebuie nici un studiu de impact. Toate acestea ne-au motivat să susţinem această soluţie".

În opinia lui Cristian Pârvan, "cea mai mare preocupare şi autentică preocupare faţă de această măsură este posibila şi mai mult ca sigura escaladă a salariilor, pentru că discutăm de salariul minim, dar să nu-şi închipuie cineva că dacă creşte salariul minim cu 150 de lei, ceilalţi salariaţi care nu au salariul minim astăzi vor fi mulţumiţi cu salariile pe care le au. Deci se va genera, că se recunoaşte sau nu, o escaladă a tuturor salariilor".



×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close