Antena 3 CNN Actualitate Surse: Ludovic Orban și Olguța Vasilescu, turnați la DNA de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu

Surse: Ludovic Orban și Olguța Vasilescu, turnați la DNA de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu

Surse: Ludovic Orban și Olguța Vasilescu, turnați la DNA de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu
de M.Z.    |    20 Apr 2016   •   11:20

Ludovic Orban și Lia Olguța Vasilescu au fost denunţați la DNA de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, potrivit unor surse citate de România Curată

Denunţul ar fi fost făcut pentru a i se reduce pedeapsa în dosarul în care este judecat că l-ar fi mituit pe primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, ca să implementeze sistemul UTI de management al traficului. 

Urdăreanu s-ar fi dus la DNA cu înregistrări în care Ludovic Orban poate fi auzit cum îi cere 50.000 de euro ca să îi dea lui Sorin Oancea şi lui Cozmin Guţă pentru apariţii la B1 TV şi Realitatea TV în precampanie şi în campania electorală. 

Între timp, Instanţa Supremă a respins contestaţia lui Ludovic Orban la măsura controlului judiciar

Judecătorii au menţinut decizia iniţială a procurorilor anticorupţie, iar fostul lider al PNL este obligat în următoarele 60 de zile să se prezinte periodic la seţia de poliţie. 

Procurorii DNA au anunţat, pe 11 aprilie, că prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, este cercetat sub control judiciar pentru folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, acesta solicitându-i unui om de afaceri 50.000 de euro pentru campania electorală din vara anului 2016.

Ludovic Orban şi-a dat demisia din postul de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, după ce Direcţia Naţională Anticorupţie a decis cercetarea sa sub control judiciar într-un dosar de corupţie.

Cine este Tiberiu Urdăreanu

În octombrie 2015, omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu a fost reţinut de procurorii DNA, fiind acuzat de corupţie.

În decembrie 2015, primarul suspendat al Iaşului, Gheorghe Nichita şi omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu au fost trimişi în judecată de procurorii DNA
 
Nichita este acuzat că a primit 3,6 milioane de lei şpagă de la firma controlată de Urdăreanu pentru un proiect de management al traficului în Iaşi. Mai multe proprietăţi şi conturi ale celor doi au fost puse sub sechestru de procurori pentru recuperarea prejudiciului. 

Cine se află în spatele firmelor acuzate că ar fi prejudiciat statul cu 30 de MILIOANE de euro

Citiți și Tiberiu Urdăreanu, cavou cu lift și cartelă de acces

 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close