Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele CJ Arad, Nicolae Ioţcu, rămâne în arest

Preşedintele CJ Arad, Nicolae Ioţcu, rămâne în arest

Preşedintele CJ Arad, Nicolae Ioţcu, rămâne în arest
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Iul 2015   •   16:09

Preşedintele CJ Arad, saltat de procurori când lua şpaga 10.000 de euro, rămâne în arest după ce judecătorii i-au respins contestaţia.

Potrivit motivarii judecătorilor, Ioţcu a dovedit disponibilitate în negocierea prerogativelor sale şi ale subordonaţilor săi, arătând că înţelege ca, în schimbul primirii unor foloase materiale, să procedeze la îndeplinirea atribuţiilor specific funcției sale în mod ilegal şi discreţionar.

"Prin întregul său comportament, inculpatul I.P.N. a dovedit disponibilitate în negocierea prerogativelor sale şi ale subordonaţilor săi, arătând că înţelege ca, în schimbul primirii unor foloase materiale, să procedeze la îndeplinirea atribuţiilor specific funcției sale în mod ilegal şi discreţionar, sub acest aspect neavând nici un fel de importanţă împrejurarea că rolul său în fruntea Consiliului Județean Arad era cel de a coordona politica statului la nivelul județului și de a avea în vedere, la luarea deciziilor, interesul cetățenilor județului Arad", se arată în motivarea judecătorilor.

Potrivit pressalert.ro, şeful Consiliului Judeţean Arad, arestat pentru luare de mită, plănuia un nou tun pe bani publici, chiar în timp ce procurorii DNA se pregăteau să-l prindă în flagrant delict. Nicolae Ioţcu intenţiona să paraziteze Spitalul Judeţean, printr-o firmă-căpuşă. 

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, liberalul Nicolae Ioţcu, reţinut de DNA după ce a fost prins în flagrant când primea 10.000 de euro mită de la un om de afaceri pentru un contract de lucrări la Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad, a fost arestat preventiv, sâmbătă seară, de Tribunalul Timiş.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close