Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, despre soarta românilor din Marea Britanie după Brexit: Guvernul va negocia condițiile cu echipa europeană

Klaus Iohannis, despre soarta românilor din Marea Britanie după Brexit: Guvernul va negocia condițiile cu echipa europeană

Klaus Iohannis, despre soarta românilor din Marea Britanie după Brexit: Guvernul va negocia condițiile cu echipa europeană
de M.Z.    |    29 Apr 2017   •   17:08

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, sâmbătă, la summitul de la Bruxelles, despre românii din Marea Britanie și situația acestora, având în vedere că urmează Brexitul.

”Întâlnirea de azi are un singur punct pe ordinea de azi: aprobarea cadrului de negociere, a liniilor directoare după care se vor face negocierile pe Brexit.

Sunt destul de multe lucruri prevăzute în acest cadru. Foarte important și pentru publicul de acasă, din România: prima dată oamenii, după aceea bani. Sunt foarte bucuros să spun că așa apare și în liniile directoare aprobate azi. Primul punct care va fi negociat când se vorbi de părăsirea Marii Britanie din UE, se vorbește de oameni.

La noi, greutatea cade pe oamenii care trăiesc și muncesc în Marea Britanie.

Sunt milioane de oameni care s-au bazat pe faptul că s-au mutat cu familia acolo, s-au gândit la pensie”, a spus președintele Klaus Iohannis.

”Al doilea punct, după ce se negociază soarta românilor din Marea Britanie, este partea financiară: mulți au vorbit de nota de plată pentru Marea Britanie. Nu e vorba de nicio amendă pe care Marea Britanie trebuie s-o plătească. E vorba de angajamente financiare care au fost luate înainte de declanșarea Brexit și toată lumea se așteaptă să fie respectate. Deci, e vorba de bani prinși în buget”, a adăugat șeful statului.

×
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close