Antena 3 CNN Actualitate Toate televiziunile, obligate să facă acest lucru pentru români. Legea a trecut, deja, de Camera Deputaţilor

Toate televiziunile, obligate să facă acest lucru pentru români. Legea a trecut, deja, de Camera Deputaţilor

Toate televiziunile, obligate să facă acest lucru pentru români. Legea a trecut, deja, de Camera Deputaţilor
Sursa foto: foto: Pixabay.com
13 Iun 2018   •   18:38

Producţiile cinematografice şi documentarele româneşti vor fi subtitrate pentru persoanele cu deficienţe auditive, au decis marţi deputaţii prin adoptarea unei propuneri legislative pentru modificarea şi completarea Legii audiovizualului 504/2002.

Conform amendamentului adoptat, propus de deputatul PNL Adriana Săftoiu în vederea asigurării dreptului de acces la serviciile media audiovizuale al persoanelor cu deficienţe auditive, serviciile de programe de televiziune cu acoperire naţională, transmise pe orice cale, în pachete digitale, vor difuza producţii cinematografice româneşti de scurt sau lungmetraj, precum şi documentare, subtitrate în limba română, obligaţia subtitrării acestora revenind exclusiv în sarcina deţinătorului drepturilor de autor şi documentare.

Soluţia tehnologică adoptată pentru punerea în aplicare a acestor prevederi trebuie să permită opţiunea de eliminare a subtitrării de pe ecran.

Camera Deputaţilor este prima Cameră sesizată cu această propunere legislativă.

Legea ar urma să intre în vigoare la data de 1 ianuarie 2019.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close