Antena 3 CNN Economic Auto Salonul Auto de la Frankfurt începe în forţă cu două concepte spectaculoase: Mercedes F 125! și Audi Urban

Salonul Auto de la Frankfurt începe în forţă cu două concepte spectaculoase: Mercedes F 125! și Audi Urban

Salonul Auto de la Frankfurt începe în forţă cu două concepte spectaculoase: Mercedes F 125! și Audi Urban
Sursa foto: Foto: Worldcarfans.com
13 Sep 2011   •   16:24

Audi a prezentat oficial, la Frankfurt, conceptul electric Urban. Dupa cum sugerează și numele, este o mașină pentru oraș, cu caroserie din fibră de carbon ranforsată (CFRP), plafon retractabil și jante de 21 inch. Cabina este inspirată din cockpit-ul unui avion, cu un panou de bord special, pedale din aluminiu și volan hexagonal. Șoferul și pasagerul stau unul lângă celalalt, scaunul pasagerului fiind însă așezat mai în spate cu 30 de centimetri pentru mai mult spațiu și, implicit, confort.



Cele două motoare electrice dezvoltă 15 kW / 20 cp / 47 Nm și sunt alimentate de un acumulator litiu-ion de 7,1 kWh. Mașina este foarte ușoară – 480 kg – ceea ce-i permite să accelereze de la 0 la 100 km/h în aproximativ 6 secunde, iar viteza maximă este limitată la 100 km/h. Autonomia lui Audi Urban concept este de 73 km, iar reîncărcarea se realizează în doar 20 de minute cu un încărcător rapid, sau o oră printr-o priză standard de 230 V.



Mercedes a prezentat la Frankfurt conceptul F 125!, un hibrid electric cu pila de combustibil, acumulator litiu-sulf de 10 kWh și rezervor de hidrogen. Cele patru motoare electrice au în total o putere de 230 kW / 308 cai, mașina accelerând de la 0 la 100 km/h în 4,9 secunde, în timp ce viteza maximă este de 220 km/h, potrivit Worldcarfans.com. F 125! poate parcurge până la 50 de km în modul exclusiv electric, iar pila de combustibil extinde autonomia la 1.000 km.



Interiorul se remarcă prin tehnologia de ultimă oră, cu instrumentar 3D, display retractabil de 17 inch și un nou sistem infotainment @yourCOMAND, controlat prin voce, atingere sau gesturi ale mâinilor.





×
Subiecte în articol: concept masina vehicul
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close