Antena 3 CNN Economic Auto LOVITURĂ uriaşă pentru şoferi. Amenda ajunge la 16.000 de lei

LOVITURĂ uriaşă pentru şoferi. Amenda ajunge la 16.000 de lei

LOVITURĂ uriaşă pentru şoferi. Amenda ajunge la 16.000 de lei
de O.P.    |    02 Oct 2013   •   06:22

Codul Rutier va fi aprobat astăzi prin ordonanţă de urgenţă a Guvernului. Alte modificări şi amendamente vor mai putea fi aduse însă şi în această dimineaţă.

Dacă Guvernul va adopta noul Cod Rutier în forma actuală, şoferii pot sta şi până la 3 ani pe dreapta, cu permisul suspendat. În plus, vor plăti amenzi uriaşe. Acestea cresc şi de cinci ori în cazul abaterilor grave.

Noul cod rutier a fost controversat încă de la debutul stadiului de proiect. Senatorii au dezbătut nivelul concentraţiei de alcool din aerul expirat în cazul şoferilor, cuantumul amenzilor rutiere, dar şi disciplina în trafic.

Un conducător auto care trece pe culoarea roşie a semaforului poate plăti, conform noului cod rutier, o amendă de până la 16.000 lei. De asemenea, acesta poate rămâne fără permis până la 3 ani, asta dacă accidentează un alt participant la trafic.

Cei care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice şi sunt implicaţi într-un accident vor rămâne fără permis timp de 4 ani.

Amenzile ar urma să crească  de 5 ori faţă de cele din prezent, astfel încât dacă un şofer nu poartă centura de siguranţă, poate fi amendat cu până la 20 de puncte, adică 1.600 de lei.

Şi şoferii care nu acordă prioritate pietonilor sau depăşesc viteza regulamentară cu peste 60 de kilometri pe oră vor plăti amenzi foarte mari.

Conducerea unui autoturism pe contrasens poate aduce o suspendare de 3 ani a permisului, dar şi o amendă de până la 16.000 de lei.

Pe viitor,  neplata amenzii în termen de 30 de zile va duce pe viitor la suspendarea permisului până la achitare.

×
Subiecte în articol: amenzi
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close