Antena 3 CNN Economic Ce demersuri a făcut ANAF pentru recuperarea a peste 3 miliarde de lei

Ce demersuri a făcut ANAF pentru recuperarea a peste 3 miliarde de lei

Ce demersuri a făcut ANAF pentru recuperarea a peste 3 miliarde de lei
06 Sep 2016   •   10:59

În urma hotărârii A.N.A.F. de a publica lista marilor datornici care înregistrează obligații fiscale restante și suma acestor obligații, Fundația  Pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului a solicitat Ministerului de Finanţe, Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi Direcţiei Generale de Administrare Mari Contribuabili să facă publice și demersurile concrete făcute în vederea recuperării debitelor uriașe datorate bugetelor de stat.

Conform ANAF, peste 127 de mari contribuabili au datorii de peste 100.000 lei, însumând 3.775.090.848 lei.  FACIAS reclamă faptul că, "în timp ce milioane de persoane fizice au fost executate silit de către ANAF în ultimii ani, reprezentanţii ANAF au permis societăţilor cunoscute să acumuleze datorii mai mult decât fabuloase, sume care astăzi se regăsesc pe lista datornicilor ca fiind restante".

În acest context FACIAS cere instituţiilor responsabile să ofere informaţii concrete privind numărul de dosare de executare silită formate până în acest moment împotriva marilor datornici, vechimea debitelor, data la care au fost iniţiate procedurile execuţionale raportate la vechimea debitelor, precum şi stadiul demersurilor de recuperare.

În solicitarea făcută FACIAS mai cere instituțiilor responsabile transparență față de societatea civilă în legătură cu “numărul cazurilor în care procedura de executare silită a fost suspendată din cauza stării de insolvenţă şi măsurile efective ale reprezentanţilor ANAF împotriva marilor datornici ale căror proceduri execuţionale nu au fost suspendate".

“Societatea civilă trebuie să fie informată cu privire la evoluția recuperăriilor datoriilor de peste 3 miliarde de lei și nu doar sa fie un spectator la “lista rușinii“, ce nu poate acoperi pasivitatea culpabilă a reprezentanților instituțiilor abilitate , adaugă FACIAS“

 

×
Subiecte în articol: ANAF FACIAS Ministerul de Finante
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close