Antena 3 CNN Economic Companii Apple a primit o amendă record din partea Europei. Gigantul american contestă decizia

Apple a primit o amendă record din partea Europei. Gigantul american contestă decizia

Apple a primit o amendă record din partea Europei. Gigantul american contestă decizia
30 Aug 2016   •   15:30

UPDATE: Comisia Europeană a cerut marţi Irlandei să recupereze de la grupul informatic american Apple impozite neplătite pentru perioada 2003-2014 în valoare de până la 13 miliarde de euro, plus dobânzi, în contul unor 'facilităţi fiscale' de care a beneficiat grupul american din partea autorităţilor irlandeze.

Apple a anunţat marţi că va face recurs la decizia Comisiei Europene cu privire la acordurile fiscale încheiate de Apple cu Irlanda, o decizie pe care o consideră "nefastă" pentru investiţiile şi locurile de muncă din Europa, informează Reuters şi AFP.

----------------------------

Comisia Europeană ar urma să anunţe marţi decizia sa cu privire la o eventuală amendă impusă grupului informatic american Apple, bănuit că a beneficiat de un tratament preferenţial în domeniul fiscal din partea Irlandei, au declarat pentru AFP mai multe surse din apropierea acestui dosar.

În virtutea legislaţiei europene, care consideră că ajutoarele de stat sunt ilegale, compania americană ar putea fi obligată să ramburseze Irlandei sumele pe care nu le-a plătit graţie unui tratament fiscal avantajos oferit în trecut de Guvernul irlandez.

Potrivit surselor citate de AFP, o decizie în acest dosar ar urma să fie anunţată marţi.

Informaţia a fost confirmată şi de postul de televiziune irlandez RTE, agenţia de ştiri Bloomberg şi cotidianul Financial Times.

Potrivit băncii JP Morgan, citată de Financial Times, amenda care ar urma să fie aplicată Apple ar putea să se ridice la nivelul record de 17 miliarde de euro.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Apple amenda record Europa tratament guvern Irlanda
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close