Antena 3 CNN Economic Companii Ministerul Economiei va relua procesul de privatizare a Cupru Min

Ministerul Economiei va relua procesul de privatizare a Cupru Min

Ministerul Economiei va relua procesul de privatizare a Cupru Min
07 Apr 2012   •   21:06

Negocierile cu Roman Copper pentru Cupru Min s-au încheiat irevocabil, însă Ministerul Economiei a anunțat că în perioada următoare va relua procesul de privatizare, în conformitate cu angajamentele asumate în fața Fondului Monetar Internațional.

Negocierile cu Roman Copper au eșuat întrucât firma canadiană a respins condiţiile privind plata integrală a contractului, îndeplinirea obligaţiilor de mediu şi clauzele referitoare la transparenţă, a anunţat sâmbătă Ministerul Economiei. "Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri se va asigura că activitatea Cupru Min va continua în condiţii optime, reprezentanţii companiei începând demersurile pentru obţinerea urgentă a autorizaţiei de mediu", se arată într-un comunicat al instituţiei.

Instituția mai notează că "statul român are nevoie de parteneri serioşi, potenţi şi de bună credinţă în procesele de privatizare", acestea urmând să fie reluate în perioada următoare, conform angajamentelor asumate în faţa FMI.

Citește și ”Vânzarea companiei Cupru Min a eşuat. Firma canadiană a refuzat să depună o garanţie pentru investiţii în mediu”.


×
Subiecte în articol: FMI
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close