Antena 3 CNN Economic Companii Yahoo!, reacție la acuzațiile de spionaj în masă a utilizatorilor săi

Yahoo!, reacție la acuzațiile de spionaj în masă a utilizatorilor săi

Yahoo!, reacție la acuzațiile de spionaj în masă a utilizatorilor săi
Sursa foto: Foto: pixabay.com
06 Oct 2016   •   19:48

Gigantul Yahoo! a dezminţit miercuri relatările de presă privind supravegherea în masă a utilizatorilor săi în urma unei cereri a agenţiilor federale americane, scrie AFP.

Articolul agenţiei Reuters, potrivit căruia grupul american din domeniul tehnologiei informaţiei a scanat în secret milioane de mesaje e-mail, a fost ''înşelător'', a indicat Yahoo! într-un comunicat transmis AFP.

''Noi interpretăm de o manieră restrictivă fiecare cerere a guvernului pentru obţinerea datelor utilizatorilor, pentru a reduce la minimum divulgările de informaţii'', informează Yagoo, potrivit aceluiaşi comunicat. ''Scanarea mesajelor email, aşa cum se precizează în articolul respectiv, nu există în sistemele noastre informatice'', dă asigurări compania.

Conform agenţiei Reuters, care citează surse apropiate salariaţilor Yahoo!, grupul informatic a realizat un program personalizat în 2015 care scana toate mesajele email pentru a ajuta Biroul federal de investigaţii (FBI). După publicarea informaţiilor marţi de către Reuters, cei de la Yahoo! au emis un comunicat în care nu dezmint dar nici nu confirmă alegaţiile agenţiei de presă britanice. ''Yahoo! este o companie care respectă legea şi care se află în conformitate cu legile din SUA'' se menţiona în comunicat.

Contactate de AFP, Agenţia naţională pentru securitate a SUA (NSA) şi FBI au refuzat să comenteze pe marginea acestei chestiuni.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: spionaj
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close