Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei CNAS recunoaşte oficial că oamenii săi au furat dovezile despre informatorul "Petrov", alias Traian Băsescu

CNAS recunoaşte oficial că oamenii săi au furat dovezile despre informatorul "Petrov", alias Traian Băsescu

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității recunoaște oficial că oamenii săi au furat dovezile despre Petrov, despre Băsescu, care fusese informator al Securității în anii comunismului, a anunţat Mihai Gâdea la Sinteza Zilei.

CNAS recunoaşte oficial că oamenii săi au furat dovezile despre informatorul "Petrov", alias Traian Băsescu
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iun 2022   •   23:40

Într-o anchetă oficială, CNSAS recunoaște că oamenii săi au furat probele care l-ar fi încriminat pe Traian Băsescu. Germina Nagâț, fosta șefă a direcției Investigații a Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, în prezent membră a colegiului din partea USR, a avut cunoștință încă din 2006 despre documentele care au stat la baza deciziei justiției că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității.

Este concluzia care se desprinde în urma unei anchete efectuate de CNSAS și puse la dispoziția publicației Active News.

Fapta este penală și confirmă suspiciunile asupra acestei spețe, emise de mai mulți jurnaliști veterani. Ancheta CNSAS arată că, la data respectivă Germina Nagâț, director al Direcției Informații, avea cunoștință despre documentele preluate de la SRI, atât din decizia 310 încă din 2006, cât și de la ELLO, baza de date electronică internă a CNSAS.

Totodată, au fost puse la dispoziție CNSAS de către fostul președinte Emil Constantinescu și Mugur Ciuvică și documentele preluate în comisia mixtă, în 2006, referitor la Traian Băsescu, se mai arată raportul CNSAS.

Toate documentele care au condus la investigația din 2019 se aflau în arhiva CNSAS încă din perioada 2005-2008, ceea ce înseamnă că în mod sigur au fost înregistrate în bază total a Direcției Investigații, înainte de emiterea notei de constatare din 2013, subliniază CNSAS. 

Din punct de vedere penal fapta este foarte gravă, dar din punct de vedere moral este, pur și simplu, una dintre cele mai mari mizerii, a punctat Mihai Gâdea. 

Invitat în studioul Sinteza Zilei, Mugur Ciuvică preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, unul din primii demascatori ai lui "Petrov", a subliniat şi el gravitatea noilor fapte ieşite la lumină.

"Este foarte grav pentru că a permis cel puțin al doilea mandat al lui Băsescu și continuarea minciunii.", a spus Ciuvică care şi-a exprimat speranţa că Germina Nagâț va fi anchetată şi va răspunde pentru faptele sale.

×
Subiecte în articol: CNAS mugur ciuvica Petrov Germina Nagâţ
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close