Antena 3 CNN Externe Diaspora Cei doi români, daţi în urmărire generală pentru fraudă online în SUA, au fost prinşi. Riscă 50 de ani de închisoare

Cei doi români, daţi în urmărire generală pentru fraudă online în SUA, au fost prinşi. Riscă 50 de ani de închisoare

Cei doi români, daţi în urmărire generală pentru fraudă online în SUA, au fost prinşi. Riscă 50 de ani de închisoare
de O.P.    |    16 Oct 2014   •   06:01

Cei doi români, daţi în urmărire generală pentru fraudă online în Statele Unite, au fost prinşi. Alături de alţi cinci români, aflaţi deja în arestul poliţiei, au înşelat peste cinci sute de oameni prin intermediul unei pagini false cu anunţuri de vânzari de automobile, pe internet.

Prejudiciul se ridică la 1,4 milioane de dolari. Ei riscă până la 50 de ani de închisoare, dacă vor fi găsiţi vinovaţi de instanţele americane.

Românii activau în statele Mississippi şi Louisiana, unde au păcălit peste 500 de clienţi. Reţeaua avea numeroşi complici, inclusiv americani.

Românii se foloseau de copii ale unui cunoscut site de cumpărături online pentru a-şi atrage clienţii. Îi contactau prin e-mail şi le trimiteau link-uri false către anunţuri cu vânzări de maşini. Victimele plăteau online, în avans, dar rămâneau fără bani pentru că românii rupeau orice legătură cu ei. Ca să sensibilizeze potenţialii clienţi, spuneau în anunţuri că sunt nevoiţi să vândă autoturismul pentru că au mare nevoie de bani.

Americanii spun că în ultimii doi ani, cazurile de fraudă online s-au înmulţit. Ar fi vorba chiar despre o mafie românească specializată în escrocherii pe internet. Anchetatorii spun că reţeaua trimitea în România, la rude, banii câştigaţi din escrocherii.

Dintre cei şapte români, cinci au fost arestaţi în Louisiana, iar ceilalţi doi câteva ore mai târziu în Mississippi, după ce au fost daţi în urmărire generală. Doi complici americani ai românilor sunt şi ei în vizorul poliţiei.


×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close