Antena 3 CNN Externe Diaspora Cine sunt românii care au murit în tragedia de pe autostradă, din Spania. Legiştii au prelevat probe ADN

Cine sunt românii care au murit în tragedia de pe autostradă, din Spania. Legiştii au prelevat probe ADN

Cine sunt românii care au murit în tragedia de pe autostradă, din Spania. Legiştii au prelevat probe ADN
de O.P.    |    24 Iul 2014   •   06:03

Cei opt români care au murit într-un accident rutier în Spania au fost identificaţi. Una dintre femeile decedate este mătuşa sportivei Simona Amânar. Urmează identificarea oficială, pe care autorităţile spaniole o vor face prelevând mostre ADN.

Printre victime, se află şi doi copii. Vă reamintim, românii se îndreptau spre aeroportul din Valencia, de unde urmau să ajungă în ţară. Microbuzul lor a luat foc după ce a fost lovit de un TIR care venea din sens opus.

Rudele celor opt români morţi în accidentul rutier din Spania au ajuns la sediul IML, unde legiştii au început deja autopsiile. Mai mulţi psihologi ai Crucii Roşii i-au însoţit la tot pasul şi i-au ajutat să îşi revină din şoc.

Medicii legişti vor preleva probe ADN pentru a-i identifica pe cei 8 români morţi în accidentul din Spania.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, şi ambasadorul României în Spania, Ion Vîlcu, s-au întîlnit cu rudele celor ce au murit în accident. Acum, românii doresc să facă dreptate pentru cei dispăruţi.

Una dintre femeile decedate se pare este mătuşa fostei gimnaste Simona Amânar. Rudele din România sunt în stare de şoc.

În momentul accidentului, românii se îndreptau către aeroportul din Valencia, unde urmau să se îmbarce într-un avion către casă. Din microbuzul în care se aflau românii nu a mai rămas decât un morman de fiare. A luat foc la doar câteva momente după ce s-a produs coliziunea.

Echipele de descarcerare au muncit ore în şir pentru a scoate trupurile neînsufleţite a 3 bărbaţi, 3 femei şi doi copii.

Şoferul camionului care ar fi provocat tragedia după ce a pierdut controlul volanului a supravieţuit accidentului şi se află la spital, în stare gravă.


×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close