Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană George Soros, previziune apocaliptică pentru UE. Ce spune despre o nouă criză

George Soros, previziune apocaliptică pentru UE. Ce spune despre o nouă criză

George Soros, previziune apocaliptică pentru UE. Ce spune despre o nouă criză
19 Iun 2018   •   18:58

Miliardarul american de origine maghiară George Soros a prezentat un plan cu trei direcții pentru a salva Uniunea Europeană, despre care susține că este într-o “criză existențială”, scrie CNBC.

Soros indentifică trei probleme ale Europei în acest moment, și anume criza refugiaților, Brexitul și criza economică și socială generată de austeritate, potrivit stirileprotv.ro.

În criza refugiaților, Soros susține că statele membre nu ar trebui să fie forțate să accepte refugiații pe care nu-i vor.

Soros a schițat și un plan de de finanțare a unor programe de educație și ocupare în Africa în valoare de 30 mld. euro pe an. Astfel, susține el, s-ar stopa fenomenul migraționist.

Investitorul american a mai spus că tensiunile geopolitice și răcirea relațiilor cu Washingtonul vor duce Europa într-o nouă criză economică.

În ceea ce privește “dezintegrarea teritorială”, generată de Brexit, Soros crede că ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar va provoca “o pagubă imensă”.

În aceste condiții, Soros susține că UE ar trebui să se revigoreze prin primirea altor state care vor să adere la Uniune.

×
Subiecte în articol: George Soros
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close