Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Olanda a votat deschiderea pieţei muncii pentru români şi bulgari, de la 1 ianuarie 2014

Olanda a votat deschiderea pieţei muncii pentru români şi bulgari, de la 1 ianuarie 2014

Olanda a votat deschiderea pieţei muncii pentru români şi bulgari, de la 1 ianuarie 2014
de M.T.    |    05 Dec 2013   •   11:23

Parlamentul olandez a votat cu o majoritate covârşitoare să nu prelungească regimul restrictiv existent pentru lucrătorii bulgari şi români după 1 ianuarie 2014, informează Novinite, citată de Agerpres.

La sfârşitul lunii octombrie a anului trecut, partidul de dreapta VVD (Partidul Popular pentru Libertate şi Democraţie) şi Partidul Laburist (PvdA) au ajuns la un acord care prevedea ca restricţiile pentru lucrătorii din Bulgaria şi România să fie ridicate în 2014, iar cerinţa privind rezidenţa pentru a putea vota la alegerile locale va fi majorată de la cinci la şapte ani.

Imigranţii vor fi excluşi de la acordarea ajutoarelor sociale în primii şapte ani de rezidenţă, iar durata de rezidenţă pentru a obţine cetăţenia a crescut de la cinci la şapte ani.

Olanda a fost una dintre cele zece state membre UE care au anunţat în vara anului trecut că va păstra restricţiile existente pe piaţa muncii pentru cetăţenii din Bulgaria şi România, ţări intrate în UE în 2007.

Potrivit sondajelor de opinie, sentimentele publicului olandez rămân în continuare foarte ostile imigranţilor, iar oamenii cer ca graniţele Olandei să rămână închise pentru cetăţenii bulgari şi români până în 2019, o propunere care câştigă teren în Marea Britanie.

×
Subiecte în articol: Olanda piata muncii
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close