Antena 3 CNN High Tech Miopia va putea fi tratată cu picături (VIDEO)

Miopia va putea fi tratată cu picături (VIDEO)

Miopia va putea fi tratată cu picături (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Observator
18 Sep 2010   •   20:00

Miopia va putea fi tratată cu picături. E speranţa medicilor din Anglia, care au identificat gena care duce la apariţia acestei afecţiuni. În acest moment, nu avem la dispoziţie decât ochelarii, lentilele de contact şi laserul pentru a corecta problemele de vedere.

Când formele pe care medicul ni le indică îşi pierd claritatea, atunci diagnosticul e clar - miopie.

Aşa că alegem ochelarii care ni se potrivesc. E cea mai la îndemână metodă pentru a vedea din nou clar. În viitor însă, lucrurile s-ar putea schimba. Cu nişte piăcături, am putea scăpa de dioptrii şi de disconfortul ochelarilor. Cercetătorii britanici au descoprit gena vinovată de apariţiei miopiei. Medicii ştiau că această afecţiune se moşteneşte, dar nu ştiau şi care e gena care o transmite generaţiilor următoare.

Specialiştii britanici spun că dacă aceste picături vor fi aplicate în copilărie, şansele ca miopia să mai apară sunt  inexistente. În schimb, pe adulţii deja miopi, picăturile nu-i vor mai ajuta prea mult. Nu vor vinde, ci doar vor stagna boala. Pentru ei, rămân la dipoziţie metodele chirurgicale de a scăpa de ochelari.

Vor mai trece ani buni până când picăturile minune vor apărea pe piaţă, spun cercetătorii.



Observator

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close