Antena 3 CNN High Tech Trecere de pietoni fotografiată cu claritate din spaţiu! Un satelit lansat de China a reuşit această performanţă

Trecere de pietoni fotografiată cu claritate din spaţiu! Un satelit lansat de China a reuşit această performanţă

Trecere de pietoni fotografiată cu claritate din spaţiu! Un satelit lansat de China a reuşit această performanţă
29 Sep 2014   •   20:24

China a dat publicității luni primul lot de fotografii realizate de Gaofen-2, cel mai avansat satelit al său de observare a Pământului, care poate sesiza, în culori, din spațiul cosmic, obiecte cu dimensiuni de peste un metru, informează agenția Xinhua, citată de AGERPRES.
Dungile unei treceri de pietoni din centrul Beijingului sunt vizibile în mod clar într-una dintre cele 15 de fotografii publicate de Administrația de Stat a Științei, Tehnologiei și Industriei pentru Apărare Națională.

Imaginile trimise de acest satelit sunt folosite la monitorizarea modului de utilizare a terenurilor, la studierea resurselor minerale, precum și pentru prevenire și asistență în cazul catastrofelor.

Gaofen-2 a fost lansat la 19 august 2014 și este al doilea din seria de șapte sateliți pe care China intenționează să-o lanseze până în anul 2020 pentru observații de înaltă definiție din spațiul cosmic. Gaofen-1 a fost lansat în aprilie 2013.



×
Subiecte în articol: China satelit trecere de pietoni
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close