Antena 3 CNN Actualitate Cultură "Domnişoara Pogany" a lui Brâncuşi, revendicată în instanţă

"Domnişoara Pogany" a lui Brâncuşi, revendicată în instanţă

"Domnişoara Pogany" a lui Brâncuşi, revendicată în instanţă
Sursa foto: Foto: artmarketingsecrets.com
02 Mar 2011   •   10:12

"Domnişoara Pogany", aflată în patrimoniul Consiliului Judeţean Dolj, este revendicată de către o femeie din Bucureşti, care susţine că tatăl său a fost supus unor presiuni politice pentru a vinde sculptura Muzeului de Artă Craiova, în 1976, informează Adevărul.

Reprezentantul Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Dolj, Dan Lupescu, susţine că autoritatea responsabilă pentru apărare în acest caz, Consiliul Judeţean, se manifestă apatic şi nepăsător.

Deşi procesul există pe rolul Tribunalului Bucureşti încă din ianuarie 2010, Consiliul Judeţean a fost reprezentat doar de un consilier juridic din cadrul instituţiei. Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, a anunţat că în curând va angaja o casă de avocatură care să se ocupe de caz.

Consiliul Judeţean Dolj a pierdut, anul trecut, 21 de opere de artă, evaluate la un milion de lei, revendicate de rude ale boierului Barbu Drugă.

Sculptura din bronz este una dintre cele două copii originale ale lucrării lui Brâncuşi, singura a cărei locaţie este cunoscută şi este evaluată la două milioane de euro.

×
Subiecte în articol: Constantin Brancusi
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close