Antena 3 CNN Actualitate Cultură Iliescu: M-a cutremurat vestea morţii lui Sergiu Nicolaescu, e o mare pierdere pentru noi toţi

Iliescu: M-a cutremurat vestea morţii lui Sergiu Nicolaescu, e o mare pierdere pentru noi toţi

Iliescu: M-a cutremurat vestea morţii lui Sergiu Nicolaescu, e o mare pierdere pentru noi toţi
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    03 Ian 2013   •   10:40

Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, s-a declarat "cutremurat" de vestea morţii regizorului Sergiu Nicolaescu, fost senator social-democrat, afirmând că "este o mare pierdere pentru noi toţi şi pentru cinematografia românească".

"M-a cutremurat când am aflat. Este o mare pierdere pentru noi toţi, pentru cinematografia românească, pentru că este una dintre marile personalităţi ale filmului românesc", a declarat joi Ion Iliescu, preşedintele de onoare al PSD, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

El a mai spus că vorbise miercuri cu soţia regizorului.

"După operaţie şi ieri (miercuri - n.r.) Sergiu Nicolaescu a avut o dimineaţă mai dificilă, dar după-amiază se simţea mai bine. Am vorbit cu soţia dânsului, aşa că m-a cutremurat când am aflat de dimineaţă că a murit", a mai spus Iliescu.

Regizorul Sergiu Nicolaescu a murit joi dimineaţă, în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anunţat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 şi recent fusese operat de peritonită.

Pe 12 decembrie 2012, senatorul PSD Sergiu Nicolaescu le mulţumea colegilor din Senat pentru perioada petrecută împreună, precizând că nu a mai candidat pentru un nou mandat deoarece mai are puţini ani de trăit pe care vrea să-i termine în profesia sa.

Filmografia lui Sergiu Nicolaescu - regizor, actor de film, scenarist şi producător de film - cuprinde peste 50 de lungmetraje, dintre care cele mai cunoscute sunt "Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte" (1971), "Cu mâinile curate" (1972), "Osânda" (1976), "Ultima noapte de dragoste", "Nea Mărin miliardar" (1979), "Ciuleandra" (1985),  "Triunghiul morţii" (1999), "Orient Express" (2004), "Supravieţuitorul" (2008).





×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close