Antena 3 CNN Actualitate Cultură „Un lup cu cap de pitbull şi tumoare la gât". "N-am văzut ceva atât de urât în viaţa mea”. Statuia lui Traian a ajuns în presa britanică

„Un lup cu cap de pitbull şi tumoare la gât". "N-am văzut ceva atât de urât în viaţa mea”. Statuia lui Traian a ajuns în presa britanică

„Un lup cu cap de pitbull şi tumoare la gât". "N-am văzut ceva atât de urât în viaţa mea”. Statuia lui Traian a ajuns în presa britanică
Sursa foto: Foto: The Telegraph
03 Mai 2012   •   08:51
Statuia lui Traian din faţa Muzeului de Istorie din Bucureşti a ajuns subiect de glume în România, la numai câteva zile de la inaugurare. Comentariile făcute pe marginea lucrării de artă au ajuns şi în publicaţia britanică The Telegraph.

Statuia de bronz realizată de Vasile Gorduz (1931-2008) ar fi trebuit să reprezinte geneza poporului român, cu lupul ca animal simbolic.

Postura ciudată şi nuditatea personajului masculin, precum şi apariţia în lucrare a lupului care poartă la gât o eşarfă ce aminteşte de steagul dacilor au atras o avalanşă de comentarii răutăcioase, atât din partea trecătorilor, dar şi pe internet, scriu jurnaliştii britanici.



N-am văzut ceva atât de urât în viaţa mea. Un lup cu cap de pitbull, coadă de şopârlă şi cu o tumoare la gât, cărat de un tip care este vizil jenat de nuditatea sa”, a spus o femeie care trecea prin faţa Muzeului de Istorie din Bucureşti, citată de The Telegraph.

Chiar şi directorul muzeului, Ernest Oberlander Tarnoveanu, se declară nemulţumit de statuie. "Nu sunt un puritan sau un conservator, dar statuia n-ar fi trebuit să fie ridicată aici. Calitatea artistică e îndoielnică" a declarat acesta pentru AFP.

Şi internetul a fost luat cu asalt de comentarii ironice. Un internaut este de părere că autorităţile din Bucureşti au ridicat, în sfârşit, un monument dedicat maidanezilor.




 


 

×
Subiecte în articol: lup
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close