Antena 3 CNN Life Ce nuanţă de păr te face mai atractivă?

Ce nuanţă de păr te face mai atractivă?

Ce nuanţă de păr te face mai atractivă?
Sursa foto: Foto: mrstephen.co.uk
04 Sep 2015   •   14:38

Ultimele cercetări din domeniul psihologiei contestă concepţia tradiţională conform căreia culoarea părului este o chestiune de preferinţă personală care variază de la o persoană la asta.

Prin contrast, noile cercetari arată că există o delimitare clară între nuantele de păr preferate de majoritatea oamenilor, iar acest lucru pare sa ducă în directia unei discriminari în ceea ce priveşte diferenţele de culoare. Potrivit psychologytoday.com, acest lucru este valabil pentru persoanele de ambele sexe, scrie smartwoman.hotnews.ro.

Psihologul Nicolas Guéguen de la Universitatea din Bretania, Franta, a scris recent o lucrare intitulata ‘Hair Colour and Courtship: Blond Women Received More Courtship Solicitations and Redhead Men Received More Refusals’,  care a fost publicata in jurnalul academic ‘Psychological Studies’.

In primul experiment condus de Guéguen, participantii voluntari de ambele sexe, purtand peruci in nuante de blond, saten, brunet si roscat, au fost pusi sa intre intr-un club pentru a vedea care sunt diferentele in ceea ce priveste nivelul de atractivitate, cat si rata de acceptare sau refuz. Rezultatele acestui studiu au aratat ca in cazul persoanelor de sex feminin, cele care purtau peruci in nuante de blond au fost abordate mai frecvent decat restul, pe cand in cazul persoanelor de sex masculin situatia a fost cu totul alta, persoanele care aveau peruci in nuante de blond primind cele mai multe refuzuri. In ceea ce priveste nuantele de roscat pentru ambele sexe rezultatele au fost aceleasi, persoanele roşcate fiindu-le atribuite un nivel mai scăzut de atractivitate.
Citeşte continuarea pe smartwoman.hotnews.ro.

×
Subiecte în articol: frumusete psihologie
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close