Antena 3 CNN Life Cum să trăieşti mai mult de 100 de ani, nefăcând sport şi fumând

Cum să trăieşti mai mult de 100 de ani, nefăcând sport şi fumând

Cum să trăieşti mai mult de 100 de ani, nefăcând sport şi fumând
Sursa foto: foto: Pixabay.com
01 Mai 2018   •   17:47

În sudul Italiei, pe coasta de vest, există un oraş micuţ numit Acciaroli. Cu o populaţie de aproximativ 2.000 de oameni, oraşul este domiciliul la aproximativ 300 de locuitori care au reuşit să trăiască mai mult de 100 de ani.

În contextul în care, în celelalte părţi ale lumii, procentul de centenari este de 0,2 %, este clar că în Acciaroli se întâmplă ceva aparte, potrivit Descopera.

Populaţia de aici este, de asemenea, cunoscută pentru rate scăzute ale bolilor de inima şi Alzheimer. Potrivit cercetătorilor, dintre acele persoane care au trecut de 100 de ani, aproximativ 20 la sută au ajuns şi la vârsta de 110 ani.

După presupunerile lor, oamenii din Acciaroli sunt posesori ai unor gene bune şi urmează o dietă extraordinară. Populaţia locală adoptă o dietă mediteraneană bogată în peşte, ulei de măsline şi rozmarin.

„Rozmarinul nu numai că este bogat în calciu, fier şi vitamina B, de asemenea, testele de laborator au constatat că are proprietăţi antioxidante şi conţine compuşi anti-inflamatorii. Studiile suplimentare sugerează că rozmarinul poate acţiona ca un agent anti-tumoral”, a declarat unul dintre specialiști.

„Ei folosesc rozmarin în aproape tot ce gătesc. Studiile ştiinţifice au demonstrat că această plantă previne disfuncţia cognitivă şi unele procese de îmbătrânire”, a adaugat cercetătorul.

Un alt ingredient cheie potenţial pentru longevitate este anşoa.

×
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close