Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ce se întâmplă pe piaţa farmaceutică: "Nu ne aşteptam la asta"

Ce se întâmplă pe piaţa farmaceutică: "Nu ne aşteptam la asta"

Ce se întâmplă pe piaţa farmaceutică: "Nu ne aşteptam la asta"
de O.P.    |    13 Oct 2014   •   09:09

Deținătorii autorizațiilor de punere pe piață a medicamentelor au obligația plății unei contribuții trimestriale pe baza contractelor cost-volum pentru medicamentele incluse condiționat în lista de compensate și gratuite, prevede un proiect de ordonanță de guvern publicat pe site-ul Ministerului Sănătății.

Modelul de contract și metodologia de negociere, încheiere și monitorizarea modului de implementare și derulare a contractelor cost-volum se vor stabili prin ordin al ministrului Sănătății și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Contribuția trimestrială se calculează prin aplicarea procentului negociat asupra prețului de vânzare cu amănuntul fără TVA/prețul de distribuție fără TVA aferent volumelor de medicamente consumate trimestrial prin raportare la volumele stabilite prin contractele cost-volum rezultat.

Negocierea se realizează de către o comisie formată din reprezentanți desemnați de către ministrul Sănătății, ministrul delegat pentru Buget, Agenția Națională de Administrare Fiscală, Agenția Națională a Medicamentului și Casa de Asigurări de Sănătate.

"Pentru medicamentele pentru care în prezent se datorează contribuția clawback se menține această contribuție, în aceleași condiții ca și în prezent", se precizează în nota de fundamentare a proiectului.

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close