Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Cum sa te abtii de la a manca haotic si excesiv de mult

Cum sa te abtii de la a manca haotic si excesiv de mult

Cum sa te abtii de la a manca haotic si excesiv de mult
de O.P.    |    23 Oct 2014   •   13:22

Obisnuiesti sa te abtii de la a consuma alimente cu multe calorii, dar ocazional nu te poti stapani si mananci tot ce prinzi? Exista metode prin care te poti abtine de la mancatul haotic si excesiv de mult, astfel incat sa nu-ti periclitezi nici silueta, nici sanatatea.

Atentie sporita la nivelul foamei

Te surprinzi in momente in care simti ca lesini de foame, ca nu te poti abtine sa nu mananci toti covrigeii, toata ciocolata si toate sendvisurile pe care le ai la dispozitie? Ei bine, ar trebui sa-ti evaluezi nivelul foamei. Deseori, lipsa de hidratare, dar si momentele stresante ale zilei ne determina sa simtim nevoia sa mancam impulsiv si in exces. In astfel de momente este indicat sa astepti zece minute, timp in care sa evaluezi de la o scara de 1 la 10 (maximum) cat de foame iti este cu adevarat. Daca nu depasesti nivelul 7, atunci te poti abtine de la mancare, impulsul venind fie pe fondul deshidratarii, asadar bea apa, fie pe fond de stres.

Alege corect gustarile

Nu te mai uita vesnic la numarul de calorii pe care-l contin produsele. In loc sa mananci o ciocolata de 500 de calorii toata ziua, mai bine optezi pentru o salata fara dressing pentru a te limita la cel mult 300 de calorii. Indiferent ca este vorba de gustare sau de masa principala, alege intotdeauna variantele mai sanatoase, care contin carbohidrati buni, proteine si abunda in nutrienti. Asigura-te ca fiecare masa pe care o iei contine cel putin o leguma sau un fruct.

Incetineste ritmul

Daca iti ia mai putin de 10 minute sa iei masa, inseamna ca este pe "repede inainte" cand vine vorba de alimentatie. Foarte gresit!

Citeste continuarea pe Lyla.ro

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close