Antena 3 CNN Life Și-a găsit copilul mort după ce l-a lăsat să doarmă în scaunul auto. Greșeala fatală pe care a făcut-o femeia

Și-a găsit copilul mort după ce l-a lăsat să doarmă în scaunul auto. Greșeala fatală pe care a făcut-o femeia

Și-a găsit copilul mort după ce l-a lăsat să doarmă în scaunul auto. Greșeala fatală pe care a făcut-o femeia
Sursa foto: foto: Pixabay.com
28 Mar 2017   •   07:58

Shepard Dodd avea doar 11 săptămâni când a murit în scaunul lui auto pentru copii. Este un risc pe care puțini părinți îl cunosc, dar accidentele se întâmplă mai des decât ar trebui, scrie Unica.ro.

Acum părinții lui Shaprd, Ali și Derek Dodd, își spun povestea pentru ca niciun părinte să nu mai treacă prin această experiență tragică.

„Shepard era acasă cu bona lui. Era răcit și avea nasul înfundat, așa că atunci când a venit ora somnului a fost așezat în scaunul auto în loc de pătuț, pentru a putea respira mai bine. Bona i-a prins curelele pentru a se asigura că micuțul nu va cădea din scaun. În timpul somnului, Shepard și-a mutat capul cu bărbia în piept, iar pentru că era atât de mic nu a putut să își ridice înapoi capul pentru a-și elibera căile respiratorii. Nimeni nu a obervat la timp și a murit prin asfixiere”, povestesc părinții băiețelului.

Scaunele auto sunt făcute pentru a proteja copiii în timpul mersului cu mașina, dar ele pot reprezenta un pericol în cazul în care sugarii nu sunt prinși în scaun corespunzător și nu sunt supravegheați.

Ceea ce s-a întâmplat cu Shepard se numește asfixiere. Nou-născuții au mușchii spatelui și ai gâtului slab dezvoltați, motiv pentru care capul lor trebuie susținut în primele luni de viață. Dacă centura scaunului auto pentru copil nu este fixată cum trebuie, aceasta poate cauza asfixierea lentă a nou-născutului.

×
Subiecte în articol: bebelus poveste virala
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close