Antena 3 CNN Life Știinţă Experimente medicale terifiante. "Peste 30 de ani, oamenii vor fi crescuţi în laborator"

Experimente medicale terifiante. "Peste 30 de ani, oamenii vor fi crescuţi în laborator"

Experimente medicale terifiante. "Peste 30 de ani, oamenii vor fi crescuţi în laborator"
Sursa foto: Foto:io9.com
de S.T.    |    21 Aug 2014   •   18:50

Ectogeneza, ştiinţa care presupune creşterea unui organism în afara unui corp, se dezvoltă de mai bine de un deceniu. Zoltan Istvan, un specialist în domeniul futurologiei, este de părere că în următorii 30 de ani această metodă va înlocui în mare parte naşterile clasice.

Potrivit acestuia, deja există o mare parte din tehnologia necesară creşterii unui fetus uman într-un uter artificial. Rămân însă multe controverse, legate îndeosebi de relaţia dintre mamă şi copil.

Motherboard.vice.com scrie că printre avantajele acestei metode figurează monitorizarea mai facilă a dezvoltării copilului şi intervenţia mai rapidă a medicilor, în cazul în care apar probleme.

În plus, uterul artificial va înlocui mamele surogat, care sunt acum singura soluţie pentru femeile care nu pot duce la capăt o sarcină.

De asemenea, va scădea numărul copiilor născuţi morţi, pentru că medicamentele necesare vor fi administrate mult mai uşor.

Potrivit specialiştilor, tehnologia necesară este extrem de complexă. Uterul artificial trebuie să asigure fetusului oxigen şi nutrienţi, dar să elimine toxinele pe care le produce acesta.

Uterul va fi ataşat la „un aparat de placentă” şi la cabluri care vor permite monitorizarea permanentă a dezvoltării fetusului, scrie Motherboard. În interiorul uterului artificial va fi lichid amniotic.

Zoltan Istvan crede că metoda va începe să fie folosită peste 20 de ani, iar peste 30 va deveni deja larg utilizată.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close