Antena 3 CNN Life Știinţă O CENTURĂ de asteroizi de îndreaptă spre Terra. "Un MONSTRU COLOSAL va lovi Pământul în următorii şase ani"

O CENTURĂ de asteroizi de îndreaptă spre Terra. "Un MONSTRU COLOSAL va lovi Pământul în următorii şase ani"

O CENTURĂ de asteroizi de îndreaptă spre Terra. "Un MONSTRU COLOSAL va lovi Pământul în următorii şase ani"
de O.P.    |    08 Sep 2014   •   07:19

Experţii avertizează că asteroizii ar putea cădea pe pământ timp de 100 de ani. O centură de asteroizi a fost localizată în spaţiu şi se îndreaptă acum spre partea noastră a sistemului solar.

Un „ucigaş global“ se poate ciocni de pământ până în 2020, ştergând viaţa de pe faţa pământului şi schimbând clima timp de milenii, potrivit „Sunday Express“. 

 Predicţiile acestea înspăimântătoare au luat naştere pe fondul datelor date publicităţii de către NASA în care se arăta că peste 400 de impacturi sunt aşteptate între 2017 şi 2113. Datele NASA se bazează pe noi informaţii obţinute de agenţia spaţială în ultimele 60 de zile.
 
Oamenii de ştiinţă îngrijoraţi au avertizat şi că spre noi se îndreaptă „un monstru colosal“, un asteroid imens care ameninţă că va lovi pământul în doar şase ani, scrie Yahoo News.

"Dacă aşa ceva se va întâmpla, depinzând de locul unde va lovi, va afecta viaţa pe Pământ. Chimia atmosferică va fi deranjată, mai precis va fi blocată lumina soarelui. Va fi ceva asemănător unui ierni nucleare care poate dura zeci de mii de ani. Aceste comete au 200-300 de kilometri în diametru şi sunt pur şi simplu monştri care pot distruge Pământul. Riscul imediat vine însă de la asteroizii mai mici de un kilometru în diametru. Aceştia sunt cu zecile de mii şi sunt capabili să cauzeze daune la scară regională.  Unul dintre ei a lovit Siberia în 1908 şi, din fericire, nu a lovit o zonă populată. Dacă s-ar fi întâmplat asta în Londra, de exemplu, coliziunea ar fi şters de pe faţa pământului o suprafaţă de peste 150 de kilometri şi zgomotul s-ar fi auzit din altă ţară“, explică Bill Napier.
 
 

×
Subiecte în articol: asteroizi impact
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close