Antena 3 CNN Life Știinţă Un oraş american va fi SUB APE. "Este zona ZERO a schimbărilor climatice"

Un oraş american va fi SUB APE. "Este zona ZERO a schimbărilor climatice"

Un oraş american va fi SUB APE. "Este zona ZERO a schimbărilor climatice"
de O.P.    |    23 Apr 2014   •   08:52

Miami, plajele sale de vis și miile sale de proprietăți amplasate la o aruncătură de băț de mare sunt amenințate de creșterea nivelului Oceanului Atlantic, au declarat marți experți și parlamentari americani, citați de AFP.
Situația este alarmantă în special la Miami, marea metropolă din sudul Floridei, din cauza numărului colosal de magazine, hoteluri și imobile de locuințe situate pe malul mării. Experți ai ONG World Resources Institute afirmă că Florida a pierdut 30 cm din coastă din 1870 până în prezent, iar până în 2060 marea va mai înainta cu încă 23 până la 61 cm.

Îngrijorător este faptul că orașul Miami se află la altitudinea de doar 1,22 m.

În plus, orașul este construit 'pe un sol alcătuit din rocă sedimentară calcaroasă, poroasă și îmbibată cu apă', a subliniat senatorul Nelson. 'Construirea unor diguri nu ar servi la nimic' pentru că subsolul este 'ca un șvaițer'.

'Trebuie să găsim soluții inovatoare' pentru a proteja bunurile imobiliare situate pe malul oceanului, care — la Miami — au o valoare totală de 14,7 miliarde de dolari, a mai explicat senatorul democrat.

Primarul orașului Miami-Beach, Philip Levine, a relatat cum — în cursul inundațiilor — locuitorii sunt nevoiți să traverseze străzile prin apă până la genunchi pentru a se întoarce acasă.



×
Subiecte în articol: schimbari climatice Miami
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close