Antena 3 CNN Politică Adrian Ursu: Ilegalităţile nu se suspendă pe durata campaniei prezidenţiale

Adrian Ursu: Ilegalităţile nu se suspendă pe durata campaniei prezidenţiale

Adrian Ursu: Ilegalităţile nu se suspendă pe durata campaniei prezidenţiale
05 Noi 2014   •   12:38
Corpul de Control al Guvernului a demarat o anchetă pentru retrocedările făcute de Klaus Iohannis. Antena 3 a dezvăluit posibile neregului în legătură cu retrocedări făcute în Sibiu. 
 
Realizatorul emisiunii "Secvenţial", la Antena 3, Adrian Ursu, a explicat că activitatea ANRP este de apreciat, pentru că a reuşit să pună capăt "nebuniei retrocedărilor". 
 
"Activitatea de la ANRP este de apreciat, pentru că a reuşit să pună capăt nebunia retrocedărilor. S-a intervenit şi au fost stopate câteva dintre aceste dosare, în care samsarii imobiliari au reuşit să obţină milioane, zeci şi sute de milioane de euro". 
 
Privitor la afirmaţia preşedintelui ANRP, George Băeşu, conform căreia anumite retrocedări s-au făcut fără consultarea poporului, Adrian Ursu a explicat că aceste retrocedări nu se fac cu acordul poporului 
 
"Corectura pe care vreau să o fac faţă de ceea ce spunea domnul Băeşu, este la ultima frază. Legat de "frenezia restituirilor, fără acordul poporului". Aceste retrocedări nu se fac prin plebiscit, nu se fac prin referendum, prin consultare populară. Problema este că cele mai multe dintre aceste retrocedări făcute în mare viteză, pentru terenuri foarte valoroase, s-au realizat fără verificarea actelor. Ceea ce pare să fie şi cazul de la Sibiu. Sau cum a fost la moşia ginereului preşedintelui de la Ştefăneşti, unde o doamnă a fost omorâtă în acte. Sau la moşia de la Nana, unde au fost înviaţi morţi pentru a se putea forma proprietatea."
 
Adrian Ursu a explicat şi că momentul demarării acestei anchete este, posibil, ales cu grijă. 
 
"În cazul Sibiu, probabil, toată lumea se întreabă de ce acum. Domnul Băeşu a explicat destul de corect că este vorba despre o operaţiune care se întinde pe doi ani de zile care, sigur, a ajuns acum şi la Sibiu. Nu au spus domnii care probabil se vor întreba acum de ce acest calendar, nu au spus ei că dosarul pădurilor lui Hrebenciuc a ajuns, întâmplător, prin campanie la DNA?"
 

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close