Antena 3 CNN Politică Ponta: Sunt onorat să mă aflu pe lista celor care trebuie arestaţi de regimul Băsescu-Macovei

Ponta: Sunt onorat să mă aflu pe lista celor care trebuie arestaţi de regimul Băsescu-Macovei

Ponta: Sunt onorat să mă aflu pe lista celor care trebuie arestaţi de regimul Băsescu-Macovei
Sursa foto: Foto: Mediafax
21 Aug 2012   •   18:27

Copreşedinţii USL Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin au susţinut o conferinţă de presă, la sediul USL.

Vezi cele mai importante declaraţii: 

- Crin Antonescu:  Fără îndoială, este o zi grea pentru toţi românii care cred în democraţie în România, e un moment de frustrare, de nemulţumire, de dezamăgire pentru toţi acei oameni care cred că votul lor contează, dar îndemnul nostru este să nu îşi piardă speranţa şi chiar în astfel de momente de maximă nedreptate, să nu se îndoiască că votul lor poate fi sfidat la infinit.

-  Regimul Băsescu reprezintă oameni şi instituţiile conduse de oameni contrar spiritului legii, ignorând voinţa populară, votul oamenilor şi Constituţia. Asta înseamnă regimul Băsescu, sfidarea a ceea ce vor oamenii şi încălcarea prin forţă a unor realităţi socio-politice.

- Lupta noatră cu regimul Traian Băsescu nu se încheie aici. Lupta va continua cu acest regim până la capăt.

- Astăzi pare că voinţa unor 6 politruci, cu tot imensul lor aparat de susţinere, a învins voinţa a opt milioane şi jumătate de români

- USL rămâne fidelă proiectelor sale politice pe care le aplică prn intermediul Parlamentului şi Guvernului.

- Dacă Băsescu revine la Cotroceni şi va încălca Constituţia, va avea parte de reacţia noastră. Dacă Băsescu, politrucii şi procurorii lui îşi închipuie că lucrurile pot continua aşa, se înşeală

- Pentru noi, politic, moral, România nu mai are preşedinte.

- Dacă Traian Băsescu după ce va reveni la Cotroceni şi nu-şi va da demisia, aşa cum speră dl preşedinte Daniel Constantin şi cum ar fi fost normal din seara de 29 iulie după aflarea rezultatului, va încălca Constituţia evident că va avea o reacţie din partea noastră. Lăsând la o parte tema suspendării acest verdict popular, masiv, copleşitor - 7,4 milioane de voturi pentru demiterea lui Traian Băsescu a fost mai mult decât a luat orice preşedinte câştigător la alegerile prezidenţiale în România din 1992 încoace, asta nu rămâne aşa. Dacă Băsescu, politrucii lui, procurorii lui îşi închipuie faptul că, gata, i-am păcălit, nu contează ce au votat, ce au făcut, am rezolvat şi oamenii ăia vor pleca acasă abătuţi, pe câţiva îi mai hăituim pe la procuratură, pe ăştilalţi îi speriem, îi denigrăm că asta ştim să facem, nu rămâne aşa. Traian Băsescu fără să vorbim de o altă suspendare nu mai este preşedinte al României pentru noi

- Victor Ponta:  Am primit şi eu, ca membru al CSM, solicitarea făcută de un grup important de intelectuali, fostul preşedinte Emil Constantinescu, oameni de o mare probitate morală, există o petiţie vizavi de abuzurile comise de procurori. Dar acuma, dacă şi-au atins scopul, pentru că toţi aceşti zeci de procurori care persecutau sătenii de prin cine ştie ce judeţe, voiau să se întoarcă domnul Băsescu la Cotroceni. Acum, şi-au atins scopul şi voi face mâine către doamna Kovesi o solicitare să înceteze persecutarea oamenilor care au votat, pentru că şi-au atins scopul: domnul Băsescu este back in business, împreună cu doamna Kovesi

- Când am construit USL, ştiam că lupta cu regimul Traian Băsescu va fi una foarte grea, şi aceasta nu s-a încheiat. În această formulă am luat Guvernul de la Traian Băsescu, am câştigat alegerile locale electorale. Traian Băsescu se va întoarce la Cotroceni, dar el nu mai este un preşedinte legitim, deoarece 7,5 milioane de români au votat împotriva lui.  Acesta se va întoarce pe uşa din dos la masa verde. Băsescu ştie că finalul carierei sale politice este doar o chestiune de timp.

-  Ne vom ţine de cuvânt cu toate măsurile economice pe care le-am promis. Deja am oprit furturile făcute de PDL şi vom continua guvernarea. Cât de mult ne va sabota domnul Băsescu, asta nu pot să spun.

- Cred că domnii de la PDL nu ştiu ce înseamnă coabitare, pentru că ei sunt folosiţi de dl Băsescu pe post de chelneri. Nu coabitez cu chelnerii. Chelnerii vin şi aduc ce cere muşteriul, adică dl Băsescu. Cu cine să mă înţeleg? Cu chelnerul Blaga sau cu cine? Nu pierdeţi timpul să-l ascultaţi pe dl Blaga, dacă vreţi să aflaţi ceva, aflaţi de la dl Băsescu, ceilalţi îndeplinesc ordine. Nu voi accepta niciun fel de interferenţă a dlui Băsescu în actul de guvernare. Atunci când am acceptat, am acceptat de la dl Antonescu, ca să colaborăm

- Decizia de azi ne-a dovedim că nu suntem la putere, ci doar la guvernare. Prin votul din 29 iulie, reprezentantul României la Cotroceni nu mai există. În 2014 vom avea un preşedinte USL al românilor.

- Trebuie să demarăm reforma sistemului constituţional românesc. Este o lecţie pe care am învăţat-o, ca un singur om să se poată opună voinţei poporului român prin pârghiile pe care şi le-a format.

- Sunt onorat să mă aflu pe lista celor care trebuie să fie arestaţi de regimul Băsescu Macovei, dar nu mă impresionează ameninţările acestui regim. În această perioadă m-am imunizat. Mă deranjează abuzurile împotriva oamenilor simpli. Mă aştept ca de mâine procurorii să îi lase în pace pe oameni, odată cu revenirea lui Băsescu la Cotroceni.

- D.C.Ca lideri politici şi ca simpli cetăţeni, suntem revoltaţi de această decizie. Întoarcerea lui Băsescu la Cotroceni nu va rezolva criza politică, ci va accentua conflictul dintre preşedinte şi popor. Cea mai bună soluţie ar fi demisia lui Traian Băsescu.



×
Subiecte în articol: Victor Ponta Daniel Constantin
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close