Antena 3 CNN Politică Antonescu, despre ieşirea lui Băsescu: O comedie

Antonescu, despre ieşirea lui Băsescu: O comedie

Antonescu, despre ieşirea lui Băsescu: O comedie
Sursa foto: Foto: captuta Antena 3
de M.Z.    |    08 Oct 2013   •   11:18
Ieşirea de luni a preşedintelui Traian Băsescu a fost "o comedie", a apreciat copreşedintele USL, Crin Antonescu, cât despre posibilatea prelungirii mandatului şefului statului, liderul liberalilor a spus că aceasta este "o glumă".
 
Întrebat ce părere are despre discursul de ieri al preşedintelui, Crin Antonescu a răspuns:
 
"Ieşirea de ieri a lui Băsescu, pentru mine, face parte din registrul comediei, cu efecte groase, ca să râdă omul simplu. (...) Păi nu vede toată lumea cum a mers pactul de coabitare, ce să mai analizeze, a mers o vreme bine...", a spus şeful PNL.
 
În ceea ce priveşte posibila revenire a lui Traian Băsescu pentru încă două luni la şefia ţării, preşedintele Senatului a spus că nu vede lucru ca pe o ameninţare.
 
"O văd ca pe o glumă, nu ştiu cât de reuşită e, nu pot s-o consider ameninţare, deşi poate domnia sa s-o fi gândit că e", a replicat Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că premierul a încălcat pactul de coabitare pe politică externă, justiţie şi stat de drept, adăugând că a decis declanşarea, marţi, a unor consultări tehnice, prevăzute în acord, în legătură cu aceste domenii.
 
El a enumerat, printre încălcările acordului, declaraţiile lui Ponta legate de Kosovo şi despre regimul politic din Siria.
 
Ponta a declarat, ulterior, că el nu doreşte denunţarea pactului.
 
Preşedintele Traian Băsescu a amintit, ieri, că mandatul său este de cinci ani, precizând că s-ar putea să ceară ca lunile în care a fost suspendat să-i fie date înapoi. 
 
„Să aibă grijă, că s-ar putea să-mi aduc aminte de ce scrie în Constituţie, că mandatul e de cinci ani”, a spus Băsescu. 


 

×
Subiecte în articol: Crin Antonescu comedie
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close