Antena 3 CNN Politică Antonescu atenţionează: Băsescu îndeamnă la încălcarea Constituţiei. La ce face referire preşedintele Senatului

Antonescu atenţionează: Băsescu îndeamnă la încălcarea Constituţiei. La ce face referire preşedintele Senatului

Antonescu atenţionează: Băsescu îndeamnă la încălcarea Constituţiei. La ce face referire preşedintele Senatului
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    26 Mar 2013   •   07:30

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat luni că preşedintele Traian Băsescu îndeamnă la încălcarea Constituţiei prin termenele transmise Parlamentului, el arătând că el nu va lua în considerare datele menţionate de şeful statului în scrisoare.

"Nu numai că încalcă, dar acum îndeamnă la încălcarea Constituţiei. (...) Nu numai că este cu totul în afara legii şi a Constituţiei ca o formaţiune politică sau liderii ei să facă propunerile de procurori, dar în general domnul Traian Băsescu nu are nici prin natura funcţiei şi cu atât mai puţin natura persoanei vreo calitate de a da termene Parlamentului, despre partide nu mai vorbim. Este o scrisoare pe care mie cel puţin mi-a scris-o degeaba, presupun că nici nu eram destinatarul real. Este un nou gest de natură politicianistă, adică încă un gest din acele mii de gesturi care fac în întregime mandatele domnului Băsescu - nimic serios, nimic durabil, nimic benefic, doar gesturi populiste, giumbuşlucuri şi în cel mai bun caz nişte victorii electorale atunci când au fost pentru domnia sa. Pentru mine este un subiect care nu există această scrisoare. Nu le iau în considerare (termenele - n.r.) pentru că nu are niciun fel de calitate", a spus Antonescu, la Realitatea TV, potrivit Agerpres.

Preşedintele Traian Băsescu le-a transmis luni o scrisoare preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, Crin Antonescu şi Valeriu Zgonea, precum şi premierului Victor Ponta în care îşi reiterează propunerea de a avea un parteneriat cu Parlamentul şi Guvernul în privinţa atingerii a trei obiective: stat de drept modernizat şi consolidat, adoptarea monedei euro şi aderarea la spaţiul Schengen.

Vezi aici textul scrisorii trimise de preşedintele Traian Băsescu liderilor USL.





×
Subiecte în articol: Crin Antonescu
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close