Antena 3 CNN Politică Iohannis ar fi dat OK-ul la schimbarea lui Ludovic Orban de la conducerea PNL

Iohannis ar fi dat OK-ul la schimbarea lui Ludovic Orban de la conducerea PNL

Iohannis ar fi dat OK-ul la schimbarea lui Ludovic Orban de la conducerea PNL
Sursa foto: foto: Agerpres
06 Iul 2018   •   20:17

Klaus Iohannis are în vedere înlocuirea lui Ludovic Orban după ce nemulțumirea liberalilor la adresa actualului conducător al PNL a atins cote nebănuite.

Potrivit unor surse citate de PSNews.ro, în decursul acestei săptămâni, mai mulți lideri liberali au avut o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis în cadrul căreia și-au exprimat nemulțumirile cu privire la Orban.

Liberalii i-au explicat lui Iohannis că Ludovic Orban se confruntă cu o revoltă internă și i-au cerut să ia o poziție.

Liderii PNL au venit la Cotroceni și cu trei posibil înlocuitori ai lui Orban:

–prim-vicepreședintele Iulian Dumitrescu, cunoscut pentru susținerea importantă pe care o are din partea celor mai importante organizații ale vechiului PDL, dar și din partea organizației de tineret a PNL.

–președintele PNL Ilfov Marian Petrache, este unul dintre cei mai influenți lideri ai PNL (face parte din vechea tabără de liberali) și cel care aduce voturile în partid.

–vicepreședintele PNL la nivel național, Dan Motreanu, cel despre care PSnews.ro a sscris într-un episod anterior că este unul dintre cei mai apreciaţi liberali în teritoriu și unul dintre preferaţii lui Klaus Iohannis, care i-a propus să preia partidul după alegerile prezidenţiale din 2014.

sursa: captură Antena 3/ Punctul de Întâlnire

În acest context, potrivit surselor psnews.ro, președintele Klaus Iohannis i-a asigurat în cadrul întâlnirii pe liderii PNL că este de acord cu înlocuirea lui Ludovic Orban de la șefia PNL, însă precizând că deocamdată nu are vreun ”preferat”.

Mai mult, liderul de la Cotroceni le-a spus ”nemulțumiților” că se gândește până la sfîrșitul lunii iulie la posibilitatea de a organiza sau nu un Congres extraordinar.

Informația a fost comentată. vineri, la "Punctul de Întâlnire", de Radu Tudor și invitații săi:

"Este o veste bună că PNL vrea să-l îndepărteze pe Ludovic Orban. E o veste care pe mine mă bucură. Chiar am primit câteva telefoane de la foștii mei colegi liberali care mi-au spus că luni există prevăzut un Birou Permanent Național în care se va discuta posibilitatea ca partidul să convoace un congres ca să se pună la cale îndepărtarea lui Ludovic Orban. Categoric că acesta a dus partidul, pur și simplu în gard", a spus senatorul Daniel Zamfir, noul lider al grupului ALDE.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close