Antena 3 CNN Politică Cheia REDESCHIDERII dosarului Flota

Cheia REDESCHIDERII dosarului Flota

Cheia REDESCHIDERII dosarului Flota
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    15 Feb 2015   •   18:33
Dosarul Flota ar putea fi redeschis pe baza unui document care confirmă prejudiciul iniţial în dosar, dar şi pe baza unei solicitări pe care Petromin ar putea să o facă în curând. Informaţia a fost prezentată duminică, la emisiunea Secvenţial, de la Antena 3.
 
Actul care există în acest moment despre concluziile trase de PNA în 2004, referitoare la dosarul Flota şi prejudiciul din acest caz, este cheia spre redeschiderea dosarului.
 
Documentul este întocmit de un expert independent şi contrazice concluzia procurorilor că în dosarul Flota, în care era acuzat Traian Băsescu, prejudicul a fost zero. 
 
Jurnalista Antenei 3 Cătălina Porumbel susţine că există un act care arată că acele concluzii trase de Parchetul Naţional Anticorupţie (PNA) - actualul DNA -  în 2004 se susţin şi că există prejudiciul, astfel că dosarul Flota ar putea fi redeschis.
 
"Este foarte interesant cum procurorii au dat o decizie de clasare, în condiţiile în care aveau trei expertize care se bat cap în cap. (...) În mod normal, când există un astfel de lucru, trebuie să se ceară o altă expertiză care să arate dacă se confirmă una dintre celelalte. Dar ce să vedeţi, această expertiză independentă chiar există. Înainte de a fi clasat dosarul Flota, o expertiză finalizată în toamna anul trecut arată că exertiza făcută de PNA în 2004 se susţine. (...) Există în acest moment un document care arată că acele concluzii trase de PNA în 2004 se susţin şi că există acest prejudiciu de 300 de milioane de dolari", a spus jurnalista Cătălina Porumbel, duminică, la emisiunea Secvenţial.
 
Potrivit acesteia, în cazul în care dosarul ar fi redeschis, Traian Băsescu poate apărea cu două capete de acuzare, respectiv abuz în serviciu şi delapidare pentru suma de 500.000 de dolari.
 
Raportul urmează să fie depus la instanţă şi poate să ajungă la Parchetul General.

Flota României a intrat la apă. În doar câţiva ani, aproape 300 de nave au dispărut. O gaură de sute de milioane de dolari pentru care nimeni nu a răspuns. 
 
Un şir lung de contracte şi asocieri păguboase au distrus flota comercială a României, o ramură strategică a economiei. 

Traian Băsescu ar fi beneficiat în acest caz de protecţia unor personaje foarte influente din SRI.

Citiţi şi Lovitură de teatru în dosarul Flota. Cum a ŞTERS Traian Băsescu urmele fraudei
 
După un mandat de 10 ani, Traian Băsescu a reuşit să pună capace pe traseul său, astfel încât urme din dosarul Flota să nu mai fie cunoscute. Mai mult, personaje foarte interesante au avut o soartă vitregă. Procurorii care au instrumentat dosarul Flota au păţit-o.

Morar şi Kovesi, salvatorii lui Băsescu. Dosarul Flota a fost clasat
 

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close