Antena 3 CNN Politică Cine este cel mai bogat parlamentar din România?

Cine este cel mai bogat parlamentar din România?

Cine este cel mai bogat parlamentar din România?
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Feb 2013   •   18:07

Sebastian Ghiţă este cel mai bogat parlamentar. La 35 de ani, are o colecţie de ceasuri, bijuterii şi obiecte de artă în valorea de 17 milioane de euro. La asta se mai adaugă 48 de milioane de euro cash în conturi. Deputatul PSD se laudă şi cu maşini scumpe, terenuri şi afaceri de milioane de euro.

În declaraţia sa de avere, deputatul PSD Sebastian Ghiţă a trecut o casă de 1200 de mp în Ploieşti. În document nu este trecută valoarea, dar pe piaţa imobiliară, doar un teren cu aceeaţi suprafaţă valorează 500.000 euro. Ghiţă mai are trei terenuri în Ploieşti, toate în intravilan. În total, 1.300 de metri pătraţi de teren. Preţul pieţei în oraş nu scade sub 150 de euro pe metru pătrat.

Dar nu imobiliarele sunt baza pentru Ghiţă. Deputatul PSD are bijuterii de peste 3 milioane de euro. Ghiţă ţine extrem de tare să ştie permanent cât e ora, altfel nu s-ar explica de ce şi-a cumpărat ceasuri în valoare de 900 de mii de euro. În declaraţia de avere, deputatul a menţionat că deţine opere de artă în valoare de 13 milioane de euro.

Sebastian Ghiţă are în bănci depozite de 48 de milioane de euro. Şi va avea mult mai mult după ce îi va fi returnat împrumutul de 68 de milioane de euro dat omului său de încredere Alex Iacobescu. Beneficiarul împrumutului a fost trecut de Ghiţă doar în declaraţia de avere depusă când era candidat. Pe site-ul Camerei Deputaţilor, după alegerea sa, Ghiţă nu a mai trecut CUI a împrumutat această avere. Iacobescu este şi manager al postului România TV, patronat de către Ghiţă.

Ghiţă are o mega-avere, dar salariu de funcţionar la stat. El a încasat de la firma sa, Asesoft, un salariu de 32.000 de lei pe an. Adică, în fiecare lună, pe fluturaşul de salariu scria 2.700 de lei. Cam cât câştigă, spre comparaţie, un funcţionar dintr-un minister.


×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close