Antena 3 CNN Politică Contre în USL pe tema regionalizării. Radu Stroe: „Varianta Dragnea afectează siguranţa naţională”

Contre în USL pe tema regionalizării. Radu Stroe: „Varianta Dragnea afectează siguranţa naţională”

Contre în USL pe tema regionalizării. Radu Stroe: „Varianta Dragnea afectează siguranţa naţională”
de M.T.    |    01 Oct 2013   •   20:04

Proiectul privind descentralizarea propus de vicepremierul Liviu Dragnea ar afecta principiile privind securitate naţională, consideră ministrul de Interne, Radu Stroe.

„România este o ţară sărăcuţă şi nu poate avea şapte, opt, nouă centre de comandă pentru diverse situaţii de urgenţă care sunt cu răniţi, cu morţi, cu victime, cu localităţi întregi. Acolo tot sistemul trebuie să participe, ori el fiind dedublat de la comandă unică şi pus la şapte comenzi să zicem, sau opt sau nouă (...) nu se mai poate, nu mai e eficient”, a afirmat Stroe.

„În privinţa securităţii naţionale, agenţii şi tot sistemul nostru lucrează după nişte reguli care au în vedere şi problematicile care ţin de securitatea naţională în coroborare cu alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne”, a adăugat ministrul de Interne.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, marţi, că a trimis proiectul de lege privind descentralizarea către primari pentru a vedea propunerile incluse, el arătând că ulterior va avea o întrevedere cu edilii pentru a da o formă finală actului normativ şi că susţine fără rezerve prevederile acestuia.

Cu toate acestea, Radu Stroe a precizat că nu a ştiut de faptul că Dragnea a transmis Consiliilor judeţene proiectul de lege privind descentralizarea. „Am mai discutat, dar nu am ştiut că a dat drumul pe la consiliile judeţene".

La rândul său, prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, marţi, că realizarea regionalizării nu va putea avea loc nici anul acesta, nici anul viitor, întrucât nu se va modifica Constituţia ca să permită acest lucru.

„Nu există un punct de vedere elaborat, care poate fi comunicat, vorbesc de punct de vedere elaborat în cadrul PNL. Lucrurile se discută, nu am ajuns la o concluzie finală pe care putem să o înaintăm partenerilor noştri în USL, discuţiile continuă şi, atunci când vom fi pregătiţi să prezentăm un punct de vedere pe care ni-l însuşim cu toţii, vom face acest lucru”, a spus Iohannis.

„Nu avem un punct de vedere comun, sunt păreri diferite la multe capitole şi nu am considerat că în această fază este obligatoriu să forţăm ajungerea la o concluzie doar ca să avem una. După părerea noastră, regionalizarea nu se va petrece nici în anul acesta, nici în anul următor. Şi atunci nu suntem în niciun caz sub presiunea timpului şi decât să venim cu o concluzie preliminară care nu ne reprezintă, mai bine venim cu o concluzie finală care este bine gândită şi care necesită un pic mai mult timp de dezbatere şi de gândire”, a mai precizat primarul Sibiului.


×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close