Antena 3 CNN Politică Corlăţean, despre extinderea Rusiei până în Delta Dunării: E distanţă mare de la scenarii la acţiune

Corlăţean, despre extinderea Rusiei până în Delta Dunării: E distanţă mare de la scenarii la acţiune

Corlăţean, despre extinderea Rusiei până în Delta Dunării: E distanţă mare de la scenarii la acţiune
Sursa foto: Foto: trbimg.com
28 Sep 2014   •   20:00
Ministrul de Externe al României, Titus Corlăţean, a fost invitatul lui Radu Tudor, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", duminică seară. 
 
Oficialul a comentat declaraţia lui Elmar Brok, preşedinte al Comisiei de Politică Externă din Parlamentul European, conform căreia Rusia îşi va continua extinderea şi va ajunge pe litoralul Mării Negre şi în Delta Dunării
 
Corlăţean a explicat că este corect să priveşti cu atenţie declaraţiile unor oficiali la acest nivel dar nu trebuie uitat nici faptul că Brok are o poziţie politică. 
 
"La nivel de principiu, este corect să priveşti cu atenţie declaraţiile unor oficiali atât de importanţi. Pe de altă parte, la summitul NATO s-au luat câteva decizii foarte importante, rezultatul unei munci interinstituţionale - preşedinte, guvern, ministere, servicii, care a dus la atingerea obiectivelor."
 
Ba mai mult, Corlăţean a arătat că securitatea României este asigurată. 
 
"Securitatea României este confirmată, asigurată, garantată. România are asigurată garantată securitatea naţională. Sigur, scenarii au fost şi sunt în continuare. Nu trebuie să fin naivi. Dar de aici şi până la acţiuni concrete ... Eu, ca oficial guvernamental, voi spune că distanţa de la scenarii până la acţiunea concretă este foarte mare şi nu cred că va fi parcursă."
 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close