Antena 3 CNN Politică Dorin Florea este câştigător detaşat al unui nou mandat la Târgu Mureş, potrivit rezultatelor exit-poll

Dorin Florea este câştigător detaşat al unui nou mandat la Târgu Mureş, potrivit rezultatelor exit-poll

Dorin Florea este câştigător detaşat al unui nou mandat la Târgu Mureş, potrivit rezultatelor exit-poll
Sursa foto: foto: Intact Images
11 Iun 2012   •   00:39

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, care ar fi câştigător detaşat al unui nou mandat, conform rezultatelor unui exit-poll realizat de CURS, a declarat că este onorat de modul în care s-au prezentat târgumureşenii la vot, iar prezenţa la urne arată "preocuparea lor înspre un oraş puternic", scrie Mediafax.
   
"Pot să vă spun că modul în care s-au prezentat târgumureşenii la vot ne onorează. Şi cred că preocuparea lor e înspre un oraş puternic şi ceea ce înseamnă să ne luptăm ca Târgu Mureşul să rămână în peisajul României ca unul dintre marile oraşe şi unul, de ce nu, care poate însemna începutul refacerii vieţii politice în România. Pentru că eu mi-am dorit prin această Alianţă pentru Mureş, mai mult decât oricând, ca lumea să poată să aibă o alternativă la ceea ce înseamnă cinismul politicului, ambiţiile liderilor politici din Bucureşti", a spus Dorin Florea (PDL).
   
El a adăugat că "mureşenii nu trebuie să facă sluj în faţa nimănui".
   
"Nu trebuie să facem sluj în faţa niciunui lider din Bucureşti. Să fim capabili ca prin ceea ce facem în Târgu Mureş şi ceea ce producem pentru oameni să fie luat în calcul de toată lumea. (...) Vreau să mulţumesc echipei Primăriei, pentru că târgumureşenii ne-au votat şi ne-au dat lecţia pe merit", a spus Florea, adăugând că îşi doreşte ca Alianţa pentru Mureş să dea "oameni de calitate pentru ceea ce înseamnă noua reconstrucţie în peisajul politic al României".
   
El a mulţumit şi maghiarilor din oraş, apreciind că aceştia "şi-au luat doza de libertate", "încercând să dorească binele copiilor lor, şi nu al liderilor de partid".
   
"Acest lucru trebuie să şi-l însuşească fiecare, politic, dacă vrea să înţeleagă cu adevărat în ce perioadă istorică trăim, cum trebuie văzută politica României şi câtă responsabilitate trebuie în spatele unui slogan. Restul nu are rost să comentăm, pentru că restul au fost candidaturi de orgolii, atât că Târgu Mureşul este pe un trend bun, ceea ce mă bucură şi tot mai mult îmi doresc ca Târgu Mureş să ofere exemple în România", a arătat Florea.
   
Potrivit unui exit-poll comandat de Realitatea TV şi GeoPol şi realizat de CURS, la Primăria Târgu Mureş va rămâne primar Dorin Florea (Alianţa pentru Mureş - PDL-UNPR-PER), care a obţinut 59,04%. Pe locul 2 s-ar fi clasat candidatul UDMR, Frunda Gyorgy, cu 30,76%. Pe locul 3 este candidatul USL - Cornel Brişcaru, cu 10,11%, pe 4 - candidatul independent Smaranda Enache - 3,42%, iar pe ultimul loc - candidatul PCM, Benedek Imre, cu 1,67%.
   
În Consiliul Local Târgu Mureş, la egalitate ar fi ApMS şi UDMR cu 31,42%, USL are 27,79%, PPMT - 2,18%, iar PCM - 2,05%.
    În 2008, cursa pentru Primăria Târgu Mureş a fost câştigată de Dorin Florea (PDL) din primul tur, cu 52,52 la sută din voturi, acesta impunându-se în faţa lui Borbely Laszlo (UDMR), care a obţinut 44,86 la sută.

×
Subiecte în articol: dorin florea prezenta la urne
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close